26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

“Το Πορτοκάλι”: Η Γαλλική πρεσβεία βράβευσε βίντεο Χανιωτών μαθητών σε διαγωνισμό που συμμετείχαν πάνω από 5.500 μαθητές | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Το σχολείο Γαλλικής Γλώσσας Αθηνά Γαλανάκη-Τούζου, συμμετείχε στον παγκόσμιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Γαλλική Πρεσβεία στα ξένα κράτη.

Αυτή τη χρονιά, το θέμα ήταν “πρόσκληση σε ταξίδι” και απευθύνόταν στους νέους Γάλλους που επιθυμούν να γνωρίσουν ένα τοπικό προϊόν φίλης χώρας.

Στό ελληνικό τμήμα, συνολικά 5.500 μαθητές πήραν μέρος και το βίντεο δημιουργία των μαθητών του σχολείου “L’ORANGE”, διακρίθηκε ανάμεσα σε 360 άλλες συμμετοχές, αποκτώντας το βραβείο GRAND PRIX du Concours de la FRANCOPHONIE, και μια εβδομαδιαία διαμονή στο Biarritz, που απένειμε στο σχολείο, ο Πρέσβης της Ελβετείας σε λαμπρή τελετή που διοργάνωσε η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, το Σάββατο 14/03/15.

Η εργασία των 18 εφήβων μαθητών ηλικίας 13-15 ετών αφορά το τοπικό μας πορτοκάλι,και έγινε σε συνεργασία με τοπικούς φορεις, επιχειρήσεις και χορηγούς του τόπου μας. Αναδυκνύει τις ομορφιές, τα προϊόντα και τις παραδόσεις της Κρήτης.

Στη σπουδαία αυτή διάκριση συνέβαλλαν η Αντιπεριφέρεια Κρήτης, Το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, Το Ιερό Μοναστήρι Χρυσοπηγής, το εργοστάσιο εκχύμωσης εσπεριδοειδών ΒΙΟΧΥΜ, ο Λαογραφικός ‘Ομιλος Χανίων Γιάννη Αγιασμενάκη, η διεύθυνση του ξενοδοχείου HALEPA HOTEL, το εστιατόριο “Κάβουρας” στο παλιό λιμάνι, το Κινηματογραφικό εργαστήρι Χανίων και ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Θωμαδάκης, το Ιnstitut Francais de Grèce, η ΑΝΕΚ LINES, και το κατάστημα αθλητικών ειδών Stavros SPORT.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ut0LVHdsXqM&feature=youtu.be”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...