15.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Το πρωταπριλιάτικο “Κέντρο Αναψυχής” των Βάσεων στο κέντρο της πόλης

Ημερομηνία:

Πιστευτό ήταν το φετινό πρωταπριλιάτικο αστείο της εφημερίδας μας για τη δημιουργία Κέντρου Αναψυχής και Αναζωογόνησης του προσωπικού των βάσεων στα Χανιά.

Στα Χανιά που οι αρχές του νομού κάνουν υποκλίσεις στις αρχές των βάσεων και αποτυγχάνουν να απαιτήσουν ακόμα και τα πιο βασικά σε σχέση με τη λειτουργία τους, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και το καθεστώς της ετεροδικίας που απολαμβάνει το προσωπικό των βάσεων, η είδηση ότι οι βάσεις δημιουργούν Κέντρο Αναψυχής και Αναζωογόνησης και μάλιστα στο κέντρο της πόλης, μπορεί να δημιούργησε θυμό σε μερίδα συμπολιτών μας, όμως οι περισσοτεροι θεώρησαν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί και δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι ήταν το πρωταπριλιάτικο αστείο μας. Τόσα που έχουν γίνει στα Χανιά, θα σκέφτηκαν πολλοί, γιατί να μη γίνει κι αυτό;

Άλλωστε, πολλά από τα στοιχεία που αναφέρονται μέσα στο “ρεπορτάζ” ηταν αληθινά, αφού πράγματι παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση τα ποσοστά αυτοκτονιών εντός του αμερικάνικου στρατού, όπως και είναι γεγονός οτι η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία των στρατιωτών και γι’ αυτό έχουν δημιουργηθεί ειδικά προγράμματα στήριξης.

Επίσης, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια που στα Χανιά είχε γίνει μια παρόμοια συζήτηση για δημιουργία μονάδας αναφορικά με στρατιώτες που επέστρεφαν από εμπόλεμες ζώνες.

Το τραγικό βεβαίως ήταν ότι υπήρξαν και συμπολίτες μας που εξέφρασαν τη χαρά για τη δημιουργία του κέντρου εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των Χανιωτών θα το υποστηρίξουν.

“Ευκαιρίες ανάπτυξης”, δηλαδή…

Και του χρόνου με υγεία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...