20.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Το πρόγραμμα του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στα Χανιά

Ημερομηνία:

1. Από την 8η πρωινή της 24ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2015, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων.
2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου 2015 και των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

Τρίτη 24 Μαρτίου
Ώρα 11:00
Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους.
Στη τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών.
Στην αρχή θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής Εκπ/σης, σπουδαστών Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.
Το Μουσικό Σχολείο Χανίων θα αποδώσει τον Εθνικό Ύμνο.
Η μετάβαση στο χώρο του Ηρώου, η παράταξη κλπ. θα γίνει με τη φροντίδα των καθηγητών Φυσικής Αγωγής και των Δ/ντών των σχολείων, που θα συντονίζονται από τoν Υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης.
Για την τελετή θα διατεθεί Σαλπιγκτής από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Επίσης θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών.
Ώρα 13:00
Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, οργανισμούς Δημοσίου και Ιδ. Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές θα γίνουν ομιλίες με τις οποίες θα αναλύεται και θα εξαίρεται η εθνική σημασία της Επετείου.
Ώρα 20:00 – Πνευματικό Κέντρο Χανίων
Εκδήλωση αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην Ιστορική Επέτειο του 1821. Περιλαμβάνει ομιλία και συναυλία από την ΣΜΣ της  5ης ΤΑΞ.ΠΖ. Οργάνωση: Ι.Μ. Κυδωνίας & Αποκορώνου, Π.Ε. Χανίων,  Δήμος Χανίων, Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χανίων (θα σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις-πρόγραμμα)

Τετάρτη 25 Μαρτίου
Ώρα 08:30
Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
Ώρα 10:45
Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο κα Ειρήνη Τσικαλάκη, Δ/ντρια του 16ου Διαπολιτιστικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων
Ώρα 11:40
Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον ΑΔΦΧ εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, το Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όποιον άλλο θα ήθελε να τιμήσει τους ηρωικούς πεσόντες.
Τα στέφανα με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου, και να έχει δηλωθεί στο Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Χανίων το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου που θα το καταθέσει, το αργότερο έως τις 23 Μαρτίου  (τηλ. 28213-40160).
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.
Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Ώρα 12:00
Παρέλαση (στο συνήθη τόπο παρελάσεων) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ
Tρίτη 24 Μαρτίου
Πραγματοποίηση ομιλιών και εορτών στα Σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Παλαιόχωρας.
Ώρα 09:00 π.μ. θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Σχολείο Κουντούρας.
Ώρα 10:15 π.μ. δοξολογία στον Ιερό Ναό ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ  Κουντούρας, στην οποία θα παραστούν το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές, οι προσκεκλημένοι, οι μαθητές του Σχολείου Κουντούρας συντεταγμένοι καθώς και οι κάτοικοι της περιοχής.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Κουντούρας κ. Μανιόπουλος Ευάγγελος.
Μετά την δοξολογία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Κουντούρας από τον Δήμαρχο, τις αρχές και τους φορείς, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ψαλλεί ο Εθνικός Ύμνος.
Ώρα 18:00 μ.μ. Τέλεση Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αμφιλοχίου στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ στην Παλαιόχωρα.
Θα ακολουθήσει λαμπαδηδρομία από τους μαθητές Γυμνασίου και Παλαιόχωρας .

Τετάρτη  25 Μαρτίου
Ώρα 07:30 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και θα τελεστεί η ακολουθία της Θείας Λειτουργίας.
Ώρα 10:30 π.μ.  Δοξολογία στον ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Παλαιόχωρας για την Εθνική Εορτή και τον εορτασμό της Πολιούχου της πόλης, παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου, των Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών και των φορέων του Δήμου και των κατοίκων.
Οι Μαθητές των Σχολείων του Δήμου θα προσέλθουν συντεταγμένοι.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Εκπαιδευτικός της Β/θμιας Εκπαίδευσης  Δ/ντρια Γυμνασίου Παλαιόχωρας  κ. Στεργιανή Ζανέκα.
Θα ακολουθήσει λιτανεία της ιεράς εικόνας του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων.
Κατάθεση στεφάνων από τον  Δήμαρχο, τις Αρχές και τους λοιπούς φορείς.
Τήρηση ενός λεπτού σιγή και θα ψαλλεί ο Εθνικός Ύμνος.
Ακολουθεί παρέλαση των μαθητών των Σχολείων του Δήμου και αντιπροσωπείας των Πολιτιστικών Σωματείων με τοπικές ενδυμασίες.
Ριζίτικα Τραγούδια και Χοροί της Κρήτης από τον Πολιτιστικό Παραδοσιακό Σύλλογο Σελίνου .

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥ
Τρίτη 24 Μαρτίου
Ώρα 08:15π.μ. Θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Σχολείο Ροδοβανίου.
Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πλατείας Ροδοβανίου.

Τετάρτη  25 Μαρτίου 2015
Ώρα 10:00π.μ. Στον Ιερό Ναό Αγίου Κων/νου και Ελένης στον Καμπανό, θα τελεστεί δοξολογία.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Ροδοβανίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΝΤΑΝΟΥ
Τρίτη 24 Μαρτίου
Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Νηπιακής – Δημοτικής-Μέσης Εκπαίδευσης.
Προσκύνημα αντιπροσωπειών μαθητών των Σχολείων του Δήμου μας.
Ώρα 10:00π.μ. Στο Μνημείο Φλωρίων Καντάνου, παρουσία των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Καντάνου, με επικεφαλής τους Δασκάλους του Σχολείου, όπου θα γίνουν Επιμνημόσυνη δέηση-Κατάθεση Στεφάνων-Τήρηση ενός λεπτού σιγής και θα ψαλλεί ο Εθνικός Ύμνος.
Ώρα 11:00π.μ. Στο Μνημείο της Τοπικής Κοινότητας Πλεμενιανών και
Ώρα 11:30π.μ. στο Μνημείο της Τοπ. Κοιν. Κακοδικίου παρουσία των μαθητών του Γυμνασίου – ΕΠΑΛ Καντάνου, με επικεφαλής καθηγητές των Σχολείων αυτών, όπου θα γίνουν Επιμνημόσυνη δέηση-Κατάθεση Στεφάνων-Τήρηση ενός λεπτού σιγής και θα ψαλλεί ο Εθνικός Ύμνος.

Τετάρτη 25 Μαρτίου
Ώρα 7:30 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των κεντρικών εκκλησιών της Δημοτικής Ενότητας Καντάνου.
Ώρα 10:30 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Καντάνου.
Ώρα 10:45π.μ. Θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δ/ντή ΕΠΑΛ Καντάνου κ.Καπούλα Πέτρο .
Ώρα 11:00π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο, στην Κεντρική πλατεία Καντάνου,  Κατάθεση στεφάνων, Τήρηση ενός λεπτού σιγής και θα ψαλλεί ο Εθνικός Ύμνος.
Ώρα 11:30 π.μ. Παρέλαση μαθητών των Σχολείων Νηπιακής – Δημοτικής – Μέσης Εκπαίδευσης Καντάνου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ