Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Το πρώτο που πρέπει να έχεις είναι θέληση. Τα υπόλοιπα είναι τεχνική

Του Σπύρου Μαγκουφάκη, εκπαιδευτικού

Όλοι καθημερινά αναρωτιόμαστε, τι κάνουμε  τώρα μετά την προσχώρηση του Αλέξη Τσίπρα στο μνημονιακό στρατόπεδο, το σοκ του λαού και την οπισθοδρόμηση του δημοκρατικών κατακτήσεων? Στη δύσκολη συγκυρία  προέχει να ξεπεραστεί άμεσα η ψυχολογική μας καθήλωση και ταυτόχρονα να ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος ανάμεσα σε στελέχη, απλούς πολίτες και αντιμνημονιακά κόμματα, χωρίς ηγεμονισμούς και ανούσιες αντιαπαραθέσεις, για να οργανώσουμε τις λαϊκές δυνάμεις προς την τελική μάχη ενάντια στους αποικιοκράτες.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου έδειξε ότι, η πλειοψηφία του λαού μας όταν ξεπεράσει το φόβο και έχοντας ευδιάκριτους στόχους, μπορεί να ανοίξει δρόμους και ορίζοντες ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια. Ο Αλέξης Τσίπρας ένα καλό μας έκανε με το δημοψήφισμα ότι, μάς έκανε να ξεπερνούμε το φόβο μας όταν είμαστε ενωμένοι ως λαός, ανεξάρτητα τι κόμμα ψηφίζουμε ή όποιες άλλες διαφορές έχουμε μεταξύ μας.

Ακόμα το δημοψήφισμα έδειξε τη μεγάλη αντίθεση που υπάρχει ανάμεσα στο 62% του λαού και αφετέρου στα κόμματα που είναι στη Βουλή και διεκδικούν εκ νέου τη ψήφο των πολιτών. Δείχνει το ελληνικό πολιτικό σύστημα  παντελή έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης, όταν ο λαός δίνει εντολές με την ψήφο του, που αυτές σε ελάχιστες ώρες αντιστρέφονται χωρίς ντροπή, από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού και πολιτειακού προσωπικού της Χώρας μας. Στην Ελλάδα γίνονται απανωτά πραξικοπήματα από κόμματα , κυβερνήσεις και Πολιτειακούς παράγοντες, που καλύπτονται από νομικισμούς, κατατρομοκράτηση του λαού, ισοπεδωτική πληροφόρηση και στημένες πλειοψηφίες, που καταστρατηγούν Σύνταγμα, νόμους και κανονισμούς.

Επίσημα, κανένα από τα κόμματα που προκύψανε από τις εκλογές της 25ης Γενάρη και ζητούν εκ νέου την ψήφο μας  στις επόμενες εκλογές, δεν εκφράζουν τη λαϊκή επιθυμία και εντολή, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου με το αναπάντεχο για το σύστημα ”ΟΧΙ” του λαού μας. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κωλοτούμπα μερικές ώρες μετά το δημοψήφισμα, αν και μπορεί να είχε υποταχθεί στους δανειστές πολύ νωρίτερα.. Το ΚΚΕ στήριξε άκυρο κόντρα στο ΟΧΙ. Η Χρυσή Αυγή ως εφεδρεία του συστήματος αναπολεί τις δόξες της χουντικής βίας, καθώς και τις αιματοβαμένες σελίδες του εμφύλιου πολέμου.

Η βουλή μετά το δημοψήφισμα με χωρίς καμιά πολιτική, ηθική και συνταγματική νομιμοποίηση, έπρεπε να ”ξεπλύνει” τους καταστροφικούς νόμους και μνημόνια από μια νέα λαϊκή εντολή, αφού και οι πέτρες ξέρανε ότι η απερχόμενη βουλή δεν μπορούσε χρονικά και πολιτικά να σταθεί παραπάνω από ότι κράτησε.

Για να έχει έστω την απλή νομιμοποίηση η επόμενη κοινοβουλευτική δικτατορία, χρειάζεται την ευτελή κατάπτωση των δυνάμεων του μνημονίου, που με το ξεγέλασμα του λαού θα εξασφαλίσει μια νέα συντριπτική κοινοβουλευτική πλειοψηφία.  Μια πλειοψηφία τόσο συμπαγή και δουλοπρεπή στα συμφέροντα των Ευρωπαίων δανειστών – Αποικιοκρατών, που θα μπορεί να δέχεται τα πάντα στο όνομα της Ευρωαποικιοκρατίας. Δεν θα τολμά κανείς στη Χώρα να βάζει ζητήματα Δημοκρατίας και νομισματικής κυριαρχίας, αφού θα είναι απαγορευμένη συζήτηση. Άλλωστε η επιλογή του τωρινού Προέδρου Δημοκρατίας, εξυπηρετεί άριστα το δόγμα του ”πάση θυσία ευρώ” και ”Μένουμε Ευρώπη”, χωρίς να έχει αντιστάσεις όπως μέχρι τώρα έχει δείξει στο σύντομο χρόνο που ασκεί τα καθήκοντα αυτά.

Οι δανειστές θέλουν η νέα μνημονιακή Βουλή να είναι πειθήνια για να μπορεί να αποδεχθεί ακόμη και ακραίες καταστάσεις Εθνικών περιπετειών, όπως σχεδιάζει ο Γερμανικός άξονας.

Ως ξεκίνημα της επιστροφής της Ευρώπης και όχι μόνο, σε εποχές προτεκτοράτων, επελέγη η Ελλάδα. Επομένως οι δανειστές – τοκογλύφοι έχουν ανάγκη μια τόσο πουλημένη, συνεκτική και εξαγορασμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που να δέχεται τα πάντα στο όνομα της ”ΕΥΡΩΠΗΣ”. Χωρίς αντιρρήσεις, με συνεχείς υποχωρήσεις και χωρίς αντιστάσεις. Να δέχεται τα πάντα, ακόμη και συρρίκνωση της εδαφικής ακεραιότητας μας, για το καλό της ”Ενωμένης Ευρώπης”. Εξάλλου ο Πάκης  Παυλόπουλος μάς το λέει κάθε τόσο ότι, τα σύνορα της Ελλάδας ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι όχι σ’ εμάς.

Ερώτηση: Ο δημοκρατικός λαός ποιά αντίδραση και τι πρέπει να κάνει σε όλα τα παραπάνω;

Το θέμα λοιπόν όπως προκύπτει ευδιάκριτα είναι εξαιρετικά  κατανοητό και δεν είναι άλλο, από το να ανατρέψουμε αυτόν τον ολοκληρωτισμό της υποδούλωσης και του ξεπουλήματος της Ελλάδας.

Μπορούμε να ανατρέψουμε το σχέδιο των αποικιοκρατών και μνημονιακών το επόμενο διάστημα?? Με προύποθέσεις και βέβαια μπορούμε. Με ποιό τρόπο; Δημιουργώντας ενιαίο Μέτωπο του δυνατού ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Ποιός φορέας μπορεί να εκφράσει αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία; Κανένα σημερινό  κόμμα και σχήμα  από μόνο του.

Μόνο με μια πανστρατιά και ευρύτερη Συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με χαρακτήρα ξεκάθαρα ενωτικό, πατριωτικό, ταξικό, δημοκρατικό, μπορεί να συσπειρώσει το μεγαλύτερο κομμάτι όσων ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, αλλά και κοινωνικών δυνάμεων που παρασύρθηκαν από τις Σειρήνες και ψήφισαν στιγμιαία ΝΑΙ.

Η Σύμπραξη και συνεργασία αυτή θα πρέπει να ενώνει τις κοινωνικές  δυνάμεις που κατανοούν την υπέρτατη ανάγκη για Δημοκρατία και για την ανάταξη της Εθνικής μας  Ανεξαρτησίας.

Οι ευρύτερες προοδευτικές και πατριωτικές δυνάμεις, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι διατεθειμένες να ενταχθούν σε ένα κόμμα – φορέα, που θα οικοδομηθεί μόνο με τη μεταφορά ενός κομματιού Σύριζα, ενός δηλαδή κόμματος παραγόντων και μηχανισμών. Συμφωνώ με το ανοιχτό κάλεσμα που έθεσε ως πλαίσιο διαλόγου στη συνέντευξή της η ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, αλλά και ο Μανώλης Γλέζος, που απευθύνονται σε κάθε πατριώτη και τίμιο άνθρωπο που αισθάνεται τις τραγικές επιπτώσεις που έχει στη ζωή του, στην κοινωνία και γενικά στη χώρα μας η εφαρμογή των μνημονίων, καθώς και  η κατάλυση του Συντάγματος, της Δημοκρατίας και της απώλειας της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.

Οι εφεδρείες κάθε δημοκρατικού κόμματος δεν βρίσκονται σε κομματικά γραφεία και συμμαχίες κορυφής, αλλά μέσα στην κοινωνία.

Δεν είναι διατεθειμένοι πιστεύω πολλοί προοδευτικοί πολίτες να ενταχθούν σε ένα νέο κομματικό φορέα, όπου κομματάρχες αναζητούν νέα πολιτική στέγη, σε ένα φορέα «μηχανισμών» που διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο οι επαγγελματίες πολιτικοί.

Σε ένα κόμμα ζηλωτών που δεν ανέχονται καμία άλλη άποψη εντός του κόμματος, πλην εκείνης της ηγεσίας τους.

Σε ένα κόμμα ”παλαιών αρχών”, ένα κόμμα χυλό, πλαδαρό, χωρίς να έχει την υποδομή και υπόβαθρο να συνεγείρει, να συγκινήσει και να συνενώσει κοινωνικές, ταξικές και πατριωτικές δυνάμεις

Η ένταξή όλων των προοδευτικών πολιτών στο νέο φορέα, δεν έχει την έννοια της στράτευσης στα συμφέροντα ενός κόμματος (δεν υπάρχει Αριστερά σωτήρας), αλλά εκφράζει τη δέσμευσή όλων μας απέναντι στη ζωή.

Να αγωνίζεσαι χωρίς να προσδοκάς οφέλη.

Στη σημερινή φάση η ενασχόληση με την πολιτική δεν είναι χόμπι αλλά στράτευση.

Καλύτερο φάρμακο, η απόφαση να αγωνίζεσαι για την αλήθεια των ιδεών σου στη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης που ζούμε.

Θα πρέπει λοιπόν αυτή η Συμμαχία να MHN διαχωρίζει τους πολίτες σε αριστερούς , δεξιούς, κεντρώους και πάνω από όλα θα προέχει το καθήκον όλων μας για την αποτίναξη του ζυγού των Ευρωπαίων δανειστών, για μια Ελλάδα ελεύθερη και Δημοκρατική. Είναι εθνικό, ταξικό και πατριωτικό καθήκον να κερδηθεί σύντομα αυτή η μάχη και να πορευτεί ο τόπος από μια κυβέρνηση που θα είναι βαθιά Δημοκρατική, πατριωτική, όπως επιζητούσε ο τόπος όταν η χώρα μας παλιότερες εποχές ήταν υποταγμένη σε ξένους κατακτητές. Χρειάζεται η Ελλάδα μια διακυβέρνηση με ξεκάθαρους ώριμους, εφικτούς στόχους και θέσεις, που θα αντλεί την εξουσία μέσα από τις επιθυμίες και τη σοφία του λαού και θα υπερασπίζεται με δύναμη, αποφασιστικά, αλλά και ανυποχώρητα την κάθε ξένη αποικιοκρατική επιβουλή είτε οικονομική, είτε εδαφική. Βασική προϋπόθεση είναι η ολοκληρωμένη, εφικτή προγραμματική σχεδίαση της νέας δημοκρατικής διακυβέρνησης για να εμπιστευτεί και να στηρίξει ο λαός με τη συμμετοχή του.

Βασικές θέσεις της νέας κοινωνικής και πολιτικής Συμμαχίας εκκίνησης, πρέπει να είναι :

α. Η Κυρίαρχη θέση θα πρέπει να είναι η αποκατάσταση της Δημοκρατικής Ομαλότητας, η λειτουργία των Θεσμών και η απόδοση πραγματικής Δικαιοσύνης στους υπεύθυνους για τα δεινά που περνά η Χώρα και ο λαός μας. Ιερή υποχρέωση η τήρηση του Συντάγματος ως Θεμελιώδης κανόνας λειτουργίας.

β. Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ως βασικός μοχλός ανάπτυξης της Οικονομίας με έμφαση στη βιομηχανία, στην αγροτική παραγωγή με νέες δομές, στο τουρισμό με αλλαγή του σημερινού καταστροφικού μοντέλου, στις νέες τεχνολογίες, καθώς και αξιοποίηση κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής με έμφαση στην αξιοποίηση της εγκαταλειμένης δημόσιας περιουσίας και ορυκτού μας πλούτου. Ο ιδιωτικός τομέας να ξαναβρεί το ζωτικό ρόλο του στην προσπάθεια ανασύνταξης της εθνικής προσπάθειας.

γ. Η καταγγελία του παράνομου και επονείδιστου χρέους με βάση των διεθνών κανόνων δικαίου, καθώς και τήρηση των αποφάσεων και θέσεων του ΟΗΕ.

δ. Η επανεξέταση και οριοθέτηση του συμφέροντος της Ελλάδας σε ότι αφορά το νόμισμα και την νομισματική μας κυριαρχία, αποκτώντας ξανά τον έλεγχο η χώρα μας.

ε. Ένα δίκαιο και μόνιμο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, με πάταξη πρώτιστα της μεγάλης φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.

στ. Την άμεση Κρατικοποίηση των συστημικών τραπεζών και να μετατραπούν σε  πραγματικό μοχλό και εργαλείο στην ανάπτυξη της οικονομίας. Τιμωρία των εμπλεκομένων στα παράνομα θαλασσοδάνεια της ολιγαρχίας, με παράλληλη εκκαθάριση των δανείων που είναι αδύνατον να εισπρακτούν.

ζ. Τη σθεναρή διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, που με διαχρονική πολιτική αμνησία έχει η προσπάθεια εγκαταληφθεί.

η. Τη μεταρρύθμιση του κράτους σε μοχλό εξυπηρέτησης των πολιτών κι όχι δυνάστης με εντολείς τη διεφθαρμένη πολιτική και οικονομική ολιγαρχία.

Στη χώρα μας υπάρχουν αυτή τη στιγμή δυνάμεις που μπορούν να συγκροτήσουν αυτή τη Συμπαράταξη με το συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών και θέσεων. Τα υπάρχοντα εναπομείναντα αντιμνημονιακά και πατριωτικά κόμματα που έχουν περίπου τις ίδιες θέσεις, προτάσεις και στόχους ας καθήσουν αφού στα λόγια λένε τα αυτονόητα, χωρίς πρωτοκαθεδρίες και τυπικότητες και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για την συγκρότηση της Μεγάλης Πατριωτικής Συμμαχίας. Πρακτικά βέβαια αν δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αυτό  μέχρι τις εκλογές, θα μπορεί να προχωρήσει η συζήτηση αυτή  μετά τις 20 Σεπτέμβρη. Οι επόμενοι αγώνες δεν θα δωθούν μόνο μέσα στη βουλή, αλλά κύρια εκτός βουλής.

Αν στα πιστεύω τους και στα ιδεώδη τους βάζουν πάνω απ’ όλα το λαό και την πατρίδα μας είναι ώρα να το δείξουν. Ας παραμερίσουν την  κάθε μικροπολιτική διαφορά που ίσως υπάρχει και να προτάξουν την ύστατη αυτή ώρα με όλες τους τις δυνάμεις την ενότητα, για να υπηρετηθεί με ευλάβεια και ευθύνη η αλλαγή πορείας της Χώρας μας και να επιστραφεί το χαμόγελο στα χείλη του κατεστραμμένου λαού μας και η  Ανάσταση στην  υπόδουλη χώρα μας. Πρέπει να δείξουμε και να αποδείξουμε στο λαό ότι υπάρχει μελετημένο και τεκμηριωμένο  σχέδιο ανασυγκρότησης της Χώρας και ότι,  υπάρχει βιώσιμη και εθνικά εφικτή, εναλλακτική πρόταση.

Βασικός και αδιαπραγμάτευτος όρος για την επιβίωση και την ευόδωση του κοινού σκοπού και στόχου μας, είναι να υπάρχει ηγετική ομάδα και επικεφαλής που θα εμπιστευόμαστε όλοι, που θα ξέρουμε ότι είναι σταθεροί στις θέσεις τους και δεν θα μας πουλήσουν, όπως πρόσφατα νιώσαμε την πίκρα και την απογοήτευση τής προδοσίας Τσίπρα.

Η σύγκλιση πολλαπλών και διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων, θα εμπίπτει στη ρήση του Halldor  Laxness, Ισλανδού Νομπελίστα συγγραφέα,

”Το πρώτο που πρέπει να έχεις είναι θέληση. Τα υπόλοιπα είναι τεχνική.”

Είναι απαραίτητο να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης σε πλαίσια που προανέφερα για τη δημιουργία μιας ευρύτατης Συμμαχίας με δυνατότητες διεμβολισμού και ανατροπής των σχεδιασμών της ντόπιας ολιγαρχίας και της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Αν δεν υπάρξει μια τέτοια πολιτική συνεργασία την ευθύνη θα τη φέρουν οι εμπλεκόμενοι που από κομματική ιδιοτέλεια και μόνο, βάζουν το ίδιον συμφέρον πάνω από αυτό της πατρίδας και του λαού μας.
Ο λαός έχει τη δύναμη και απλά αναζητά την συγκολλητική ουσία  [πολιτικό φορέα], για να ενώσει τις αστείρευτες δυνάμεις του, που με σιγουριά θα κερδίσουν το πόλεμο απέναντι στο κατεστημένο και στην ολιγαρχία.
Η λύτρωση μπορεί να έρθει, μόνο αν εμείς τη θέλουμε.
Ας ακολουθήσουμε τα λόγια του άλλου Νομπελίστα Ιρλανδού συγγραφέα, Τζωρτζ Μπέρναρντ Σω, ”Οι άνθρωποι που πάνε μπροστά σ’ αυτόν τον κόσμο, είναι αυτοί που σηκώνονται, αναζητούν τις συνθήκες που θέλουν, κι αν δεν τις βρουν, τις διαμορφώνουν μόνοι τους.”
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

18 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

18 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

18 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

18 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

18 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

18 hours ago

This website uses cookies.