23.8 C
Chania
Saturday, June 29, 2024

Το Ρέθυμνο στο πρόγραμμα Special Olympics Hellas

Ημερομηνία:

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνης, μετά από πρόσκληση για συνεργασία με τον Οργανισμό Special Olympics Hellas, κατάφερε να γίνει το Ρέθυμνο η 20η πόλη συμμετοχής στο πρόγραμμα Special Olympics Hellas με το να υπογραφεί το Σύμφωνο Συνεργασίας για την ανάπτυξη τοπικού προγράμματος προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες για άτομα με νοητική αναπηρία.

Το Ρέθυμνο στο πρόγραμμα Special Olympics Hellas

Τα Special Olympics Hellas ιδρύθηκαν το 1988 και αποτελούν έναν αθλητικό, εκπαιδευτικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος στηρίζεται στον εθελοντισμό. Προσφέρουν δυνατότητες προπόνησης σε άτομα με νοητική αναπηρία, σε 26 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα (22 θερινά και 4 χειμερινά). Μέσω της προπόνησης και της συμμετοχής τους σε αγώνες, οι αθλητές αναπτύσσονται σωματικά, νοητικά, κοινωνικά και πνευματικά και συμμετέχουν στη χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός σε ένα περιβάλλον σεβασμού, αποδοχής και κοινωνικής ένταξης.

Το Ρέθυμνο στο πρόγραμμα Special Olympics Hellas
Το Ρέθυμνο στο πρόγραμμα Special Olympics Hellas

Στη διάρκεια της διαδρομής τους, τα Special Olympics Hellas καθιερώθηκαν στη συνείδηση των πολιτών ως ένας από τους πιο ενεργούς αθλητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα για άτομα με νοητική αναπηρία ενώ το 2022 αναβαθμίστηκαν από Αθλητικό Σωματείο σε Ομοσπονδία.

Το Ρέθυμνο στο πρόγραμμα Special Olympics Hellas
Το Ρέθυμνο στο πρόγραμμα Special Olympics Hellas

Στο Σπίτι του Πολιτισμού Ρεθύμνου, υπογράφηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας της Ομοσπονδίας, του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου και του Δήμου Ρεθύμνου. Χάρη στην αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου κυρίου Διονύση Κοδέλλα, της διευθύντριας κα. Άρτεμης Βασιλικοπουλου και του επικεφαλούς του αναπτυξιακού προγράμματος κ. Βασίλη Κασιμάτη ο Δήμος Ρεθύμνης ~ Municipality of Rethymno συνυπέγραψε το μνημόνιο συνεργασίας με τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ