15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το Σάββατο η εκδήλωση για τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας προς μία Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 28 Φλεβάρη στις 6μμ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων (Κοραή 1) με στόχο τη συγκρότηση Πρωτοβουλίας προς μια Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.

Συγκεκριμένα:

Οι αλλεπάλληλες και προφανώς αποτυχημένες πολιτικές στον τομέα της Παιδείας έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και άλλους συμπολίτες μας σχετικά με τις δυνατότητες ριζικής αναδιάρθρωσής της προς ένα Σχολείο που πραγματικά θα μορφώνει ελεύθερους και δημιουργικούς ανθρώπους και πολίτες. Το ενδιαφέρον αυτό έχει εκδηλωθεί στα Χανιά με τη μεγάλη συμμετοχή σε συζητήσεις και εκδηλώσεις με αυτό το περιεχόμενο. Στην τελευταία από αυτές, μια βιβλιοπαρουσίαση για την εκπαίδευση, εκφράστηκε η αναγκαιότητα ριζικής αλλαγής της παιδείας και συμφωνήθηκε να γίνει ένα ευρύ κάλεσμα προκειμένου η ζύμωση που έχει αρχίσει εδώ και μερικά χρόνια στα Χανιά να αρχίσει να αποτυπώνεται σε συγκεκριμένες προτάσεις. Το τελευταίο Σάββατο του Φλεβάρη θα γίνει η πρώτη τέτοια συνάντηση.

Στη συνάντηση αυτή καλούμαστε να συγκεκριμενοποιήσουμε τα θέλω και τις ιδέες μας και να συνδιαμορφώσουμε ένα αρχικό πλαίσιο προτάσεων τις οποίες θα επεξεργαστούμε συλλογικά στο επόμενο διάστημα. Σκοπός είναι οι προτάσεις αυτές, αφού μελετηθούν, να δημοσιοποιηθούν προκειμένου να αποτελέσουν κίνητρο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός ευρύτατου διαλόγου προς μια ριζική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Επιπλέον στόχος είναι οι προτάσεις αυτές να κατατεθούν αρμοδίως, καθώς η πρωτοβουλία αυτή θεωρούμε πως πρέπει να ξεκινήσει από τους πολίτες.

Στη συνάντηση αυτή καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμπράξουν ενεργά με άλλους προς την κατεύθυνση αλλαγής του Σχολείου: εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, γονείς και οι σύλλογοί τους, φοιτητές, μαθητές, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς. Καλούνται όλοι όσοι είναι διατεθειμένοι να συνδιαμορφώσουν προτάσεις και να εργαστούν σε συγκροτημένες ομάδες προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν επιδιώκουμε ένα “φόρουμ” ατέρμονων συζητήσεων αλλά ένα πέρασμα στην πράξη.

Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχουν όλοι ισότιμα. Ο χρόνος παρεμβάσεων θα είναι περιορισμένος και συγκεκριμένος, μιας και ο στόχος είναι η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και όχι οι “αγορεύσεις” και η “δημόσια ψυχανάλυση”! Όσοι προέρχονται από φορείς που έχουν έτοιμες επεξεργασμένες προτάσεις θα διευκολύνουν τη διαδικασία με την κατάθεσή τους. Αν υπάρχουν αναλυτικά κείμενα από ομάδες ή φορείς που εξηγούν το πλαίσιο στο οποίο εντάσσουν τις προτάσεις τους μπορούν να τα φέρουν τυπωμένα να τα μοιράσουν στους παρευρισκόμενους, καθώς στη συνάντηση δεν θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε το κάθε πλαίσιο, αλλά να φτιάξουμε το δικό μας μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε πάνω στις δικές μας προτάσεις.

Δεδομένης της μέχρι σήμερα μεγάλης προσέλευσης κόσμου σε καλέσματα για την εκπαίδευση, η κατάθεση προτάσεων θα γίνει μέσα από μια διαδικασία κατά την οποία θα χωριστούμε σε ομάδες, και στο τέλος οι ομάδες θα συνθέσουν επί τόπου τις προτάσεις τους. Να έχουν όλοι μαζί τους χαρτί και στυλό, άνεση χρόνου και διάθεση για ένα διαφορετικό δημιουργικό απόγευμα.

Ας είμαστε συνεπείς στο χρόνο καθώς η πύλη του σχολείου ανοίγει στις 6:00μμ και οι ομάδες θα ξεκινήσουν την εργασία τους στις 6:30μμ ακριβώς.

Κοινοποιήστε αφειδώς…

πρωτοβουλία για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ