31.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

To Σέλινο ερημώνει… Η δημοτική αρχή γιατί σιωπά;

Ημερομηνία:

Εμείς οι κάτοικοι είμαστε υποχρεωμένοι να αντισταθούμε

Είναι αλήθεια ότι η Τρόικα και η κυβέρνηση Σαμαρά οδηγούν τους Έλληνες και τις ελληνίδες σε απόγνωση. Ζούμε καταστάσεις πολυ δύσκολες και η διάλυση της χώρας και του τόπου μας είναι πλέον γεγονός . Το κλείσιμο των Υπηρεσιών σε όλη τη χώρα και η επιβολή άδικων φόρων εμποδίζουν την ανάπτυξη και οδηγούν τους νέους και τις νέες στην εξαθλίωση. Φορολογεί η κυβέρνηση από το ένα Ευρώ με στόχο να εξοντωθεί η μικρή οικογενειακή επιχείρηση που υπάρχει στο τόπος μας και έχει σκοπό να την βουλιάξει στη φτώχεια και στην ανέχεια

Το αγροτικό εισόδημα και η αγροτική γη μπαίνει και αυτή στο στόχο της Κυβέρνησης Μετά τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί σε κάθε σπίτι (εξαιρούνται οι βίλες και οι επαύλεις) μπαίνουν στο στόχο της κυβέρνησης οι άγονες εκτάσεις και οι αγριάδες. Φορολογούνται ακόμα και οι εκτάσεις που γίνονται σε μια νύχτα δασικές για να χαθεί η ιδιοκτησία και να δοθούν με την βία στις πολυεθνικές εταιρείες. Η γη και το νερό αλλάζουν χέρια στο Σελινο.

Η Πανσελινιωτικη Συνεργασία επιμένει ότι δεν μπορεί η δημοτική αρχή να ανέχεται τα πάντα και να μη αντιδρά!

Αυτή είναι η τοπική κυβέρνηση αυτή εκπροσωπεί και υπερασπίζεται τα συμφέροντα του τόπου μας πρέπει να γνωρίζει και πρέπει να είναι δίπλα στο πολίτη, πρέπει να αντιστέκεται και να λέει όχι στην ερήμωση του δήμου να οργανώνει το κόσμο και μαζί με αυτόν να διεκδικεί, όπως έκαναν οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας σε άλλες δύσκολες εποχές.

Εντύπωση μας έκανε η τοποθέτηση του δήμαρχου στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καντάνου ότι « δεν γνωρίζω δεν είδα δεν ξέρω εσείς οι πολίτες οι Σύλλογοι και οι φορείς να μας ενημερώσετε για τα τεκταινόμενα στο τόπος μας.”

Τουλάχιστον ήταν προσβλητικό για όλους εμάς. Δεν μπορούμε να δεχτούμε Κύριε Δήμαρχε την υποβάθμιση του τόπου μας και με ευθύνη δική σας θέλουμε την δημοτική αρχή να έχει το πρώτο λόγο, αυτά τουλάχιστον είχατε υποσχεθεί προεκλογικά ότι δεν θα δεχτείτε καμία υποβάθμιση στο δήμο μας .

Οπως εντύπωση μας έκανε η δήλωση του Αντιδημάρχου κ Κουκουβιτάκη ότι ενδεχομένως την άλλη τετραετία μπορεί να μη υπάρχει ο δήμος Καντάνου – Σελίνου.

Με τόση άνεση κύριε αντιδήμαρχε; Και εσείς τι κάνετε για αυτό; Περιμένουμε δημόσια απάντηση . Όπως κακή εντύπωση μας έκανε και η μη πρόσκληση από τους φορείς της Καντάνου ολόκληρου του δημοτικού συμβούλιου προσκλήθηκαν επιλεκτικά κάποια άτομα. Γιατί άραγε; Πρέπει να καταλάβουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει οργανώνει και διαφυλάσσει το δημόσιο συμφέρον ολοκλήρου του δήμου. Αντιλήψεις στενές τύπου μόνο οι δικοί μας άνθρωποι δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον της ιστορικής πρωτεύουσας του τόπου

Καλούμε την δημοτική αρχή σε συνεργασία με το κόσμο του Σελίνου και με τους διπλανούς δήμους να οργανώσει την αντίσταση της να κατέβει στο δρόμο και να πει όχι στην βαρβαρότητα όχι στην επιβολή των άδικων φόρων όχι στο κλείσιμο του ειρηνοδικείου της πυροσβεστικής της υποβάθμισης του κέντρου υγείας και των σχολείων της περιοχής να βρει λύσεις για να είναι τα σχολεία μας ζεστά και τα παιδιά μας να μη κρυώνουν. Θεωρούμε ότι τουλάχιστον είναι Ατυχές να δηλώνεται δημόσια ότι ο λέβητας από πυρυνόξυλο έχει προγραμματιστεί να αγοραστεί για το ΕΠΑΛ και ότι έχουν ληφθει οι σχετικές αποφάσεις !!!! Παρ όλα αυτά περιμένουμε η δημόσια δέσμευση να βγει αληθινή και να αποκτήσουν τα σχολεία του δήμου μας ζεστασιά πολλή σύντομα όπως καθηγητές και ολοήμερα σχολεία. Είναι υποχρεωμένη η δημοτική αρχή να κτυπήσει το χέρι στο τραπέζι για όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα

Το ερώτημα μας είναι προς την δημοτική αρχή: Ποια ανάπτυξη θα υπάρξει στο τόπος μας κύριε δήμαρχε όταν θα έχουν καταστραφεί όλες οι δημόσιες υποδομές. Ο ποιοτικός τουρισμός θέλει τις υποδομές της υγείας θέλει υποδομές πολιτισμού θέλει τα ΕΛΤΑ. Θέλει βιολογικούς και γαλάζιες σημαίες. Η σιωπή σας είναι κίνδυνος για τον τόπο μας και μας γεμίζει ερωτηματικά. Όλη η Ελλάδα αντιστέκεται και οι δήμαρχοι δηλώνουν μαζί με τους πολίτες ότι δεν θα επιτρέψουν την καταστροφή του τόπου τους. Συνεργάζονται με τους φορείς και τους κατοίκους του δήμους τους για να αποτρέψουν την εφαρμογή των μέτρων λέγοντας δυνατά όχι και κτίζοντας για το μέλλον του τόπου

Εμείς τι κάνουμε γιατί δεν λέμε όχι στην καταστροφή και στην ισοπέδωση του τόπου μας τι περιμένουμε κύριε δήμαρχε ;

Στέλλα Αλφιερη

πρώην βουλευτίνα επικεφαλής της Πανσελινιωτικης Συνεργασίας

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ