25.8 C
Chania
Monday, July 1, 2024

Το (σημιτικό) ΠΑΣΟΚ είναι εδώ…: Άννα Διαμαντοπούλου, Νίκος Χριστοδουλάκης, Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης Χανίων στην ομιλία Ανδρουλάκη

Ημερομηνία:

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό, έλεγε ένα παλιό σύνθημα και αυτό φαίνεται ότι ισχύει, τουλάχιστον μέχρι να κλείσουν οι κάλπες. Γιατί το αποτέλεσμα των εκλογών θα ασκήσει μεγάλη επιρροή στην επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ και στο κατά πόσο αυτή η ενότητα έχει βάθος ή είναι συγκυριακή.

Η εικόνα πάντως από τα Χανιά στην ομιλία που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης ήταν χαρακτηριστική αφού στην πρώτη γραμμή πέρα από όλους τους υποψήφιους και τον γραμματέα του κόμματος στα Χανιά, είδαμε τόσο τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη όσο και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή αλλά ακόμα πιο σημαντικά τον πρώην Υπουργό Οικονομίας κ. Νίκο Χριστοδουλάκη ο οποίος μάλιστα καθόταν στο πιο κεντρικό σημείο.

Ο Χανιώτης υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη είχε αναλάβει τη δημιουργία του προγράμματος του νέου ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη όμως θεωρείται και μία προσωπικότητα που χαίρει εκτίμησης και στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, το όνομά του είχε ακουστεί κάποια στιγμή και για ανάληψης θέσης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που τελικά δεν προχώρησε.

Επίσης θεωρείται ένας πολιτικός που δεν είναι ενάντια στις συνεργασίες. Σε ανύποπτο χρόνο, τον Απρίλη του 2022 είχε δηλώσει σε συνέντευξή του “οι ψηφοφόροι του Κέντρου δεν έχουν ξεχάσει την άσχημη εμπειρία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ”, όμως σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες αν και έκανε ξεκάθαρο ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα δεχθεί να γίνει “συμπλήρωμα κυβερνητικής αριθμητικής”, δεν απέρριψε την πιθανότητα μίας συνεργασίας αν και ένα τέτοιο ενδεχόμενο “δεν το συζητάς πριν από τις εκλογές, γιατί το καις”

Άραγε, να περιμένουμε την εκκίνηση μίας τέτοιας συζήτησης μετά τις εκλογές; Λίγες ημέρες μείνανε και θα δούμε.

Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον είχε και η παρουσία της Άννας Διαμαντοπούλου η οποία όμως δεν καθόταν μαζί με τους υπόλοιπους στα μπροστινά καθίσματα αλλά κάπου στην άκρη, στα πλάγια του χώρου όπου έδινε την ομιλία ο κ. Ανδρουλάκης επί της οδού Μουσούρων. Η Άννα Διαμαντοπούλου κινείται στην αντίπερα όχθη τονίζοντας σε πρόσφατη συνέντευξή της στη Figaro ότι μια κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜΕΡΑ25 θα είναι “επικίνδυνη” για τον τόπο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το σημιτικό ΠΑΣΟΚ (στις πολλές εκφάνσεις του) είναι εδώ με πινελιές σύγκρουσης με τον ΣΥΡΙΖΑ για την κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη

ΗΕλλάδα με 621 θανάτους το 2023 από τροχαία κατατάσσεται στην 26η θέση ανάμεσα...

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για πρόεδρος και η Μιλένα Αποστολάκη

Συνεχίζεται ο χορός των υποψηφιοτήτων μετά την συνεδρίαση της...

«Φαρμάκι» από σήμερα ο σερβιριζόμενος καφές – Επιστρέφει στο 24% ο ΦΠΑ

Από σήμερα επανέρχονται στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24% ο σερβιριζόμενος καφές και...