13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Το σπαρακτικό «αντίο» του Μίκη Θεοδωράκη και του Γιώργου Νταλάρα στον Αντώνη Καλογιάννη

Ημερομηνία:

Με μια σπαρακτική δήλωση, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης αποχαιρέτησε τον επί χρόνια στενό συνεργάτη του, Αντώνη Καλογιάννη, που πέθανε σε ηλικία 81 ετών.

Με τον Αντώνη Καλογιάννη συνδέθηκα στενά. Σημάδεψε κυριολεκτικά το έργο μου δίνοντας πραγματικά μοναδικές ερμηνείες σε έργα όπως τα «Επιφάνια Αβέρωφ», το «Πνευματικό Εμβατήριο», η «Κατάσταση Πολιορκίας», ο «Ήλιος και Χρόνος», τα «Τραγούδια του Ανδρέα», τα «12 Λαϊκά», η «Νύχτα Θανάτου», τα «Γράμματα απ’ την Γερμανία» και σε τόσα άλλα τραγούδια…“, έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Και έκλεισε τον αποχαιρετισμό του στον Αντώνη Καλογιάννη, τονίζοντας ότι “εκτός όμως από την πανέμορφη φωνή του που με συγκινούσε αφάνταστα, ταίριαζαν πολύ και οι χαρακτήρες μας. Ήμασταν φίλοι! Σκέφτομαι ότι είναι πολύ άδικο που έφυγε πρώτος και με άφησε πίσω του να ζω με τις ωραίες μας αναμνήσεις, γεμάτες μουσική και αγάπη“.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Νταλάρας με μια συγκινησιακά φορτισμένη ανάρτηση, σημείωσε: “Μικραίνει ο κόσμος… Η φωνή του Αντώνη γέμισε τα σπίτια των ανθρώπων για πολλές δεκαετίες με ωραία τραγούδια. Τους συντρόφευσε στις χαρές και τις λύπες τους. Και πάνω απ’ όλα ο Αντώνης Καλογιάννης, με ταπεινότητα και σθένος, ταξίδεψε τα τραγούδια του Μίκη σ’ όλο τον κόσμο σε χρόνια δύσκολα. Δεσποινάκι, Ελένη, η σκέψη και η αγάπη μας είναι κοντά σας“.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγαπημένος και σεμνός τραγουδιστής έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, προδωμένος από την καρδιά του.

Photo: Facebook Γιώργος Νταλάρας

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...