20.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Το ΣτΕ έκρινε ως αντισυνταγματικές τις αναγκαστικές παραιτήσεις Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ημερομηνία:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με μια σειρά αποφάσεων, έκρινε ως αντισυνταγματικές τις αναγκαστικές παραιτήσεις των τριών τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, πριν την έκδοση της απόφασης για την παύση τους, δεν τους κάλεσε να εκθέσουν τις απόψεις για την αποδιδόμενη σε αυτούς πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Πρόκειται για τις αναγκαστικές παραιτήσεις του πρώην πρόεδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανάσιου Γιαννόπουλου, του τ. αντιπροέδρου, Ιωάννη Γιαννάκη και του τ. μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημητρίου Μπίτα, οι οποίες είχαν γίνει από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ άλλων, διώκεται ποινικά του για τα μαύρα ταμεία και τις διαφημιστικές καμπάνιες. Ειδικότερα, το ΚΕΕΛΠΝΟ, κατά την περίοδο 2011 – 2013,  σπατάλησε σχεδόν 3 εκατομμύρια ευρώ για καμπάνιες, για τις οποίες μάλιστα δεν είχε αρμοδιότητα υλοποίησης, χρήματα τα οποία δόθηκαν σε μέσα ενημέρωσης, με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες επικοινωνίας.

Το ΣτΕ (αποφάσεις 1877/2016, κλπ) έκανε δεκτές τις αιτήσεις και των τριών, κρίνοντας ότι οι αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας προσκρούουν στις διατάξεις του άρθρου 20 του Συντάγματος και στο άρθρο 6 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, που προβλέπουν ότι πριν την επιβολή διοικητικής ποινής, πρέπει να κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του ο ελεγχόμενος.

tvxs.gr

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ