21.8 C
Chania
Wednesday, May 22, 2024

Το στρατόπεδο Μαρκοπούλου δεν είναι για ξεπούλημα!

Ημερομηνία:

Το Φλεβάρη του 2010 το Δημοτικό συμβούλιο Χανίων έλαβε ομόφωνη απόφαση  με την  οποία διεκδικούσε πλέον, το σύνολο του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, κατά πλήρη κυριότητα, για κοινωφελείς και κοινόχρηστες χρήσεις (δημιουργία χώρου πρασίνου και ενός σχολείου). Μετά από τέσσερα χρόνια διεκδίκησης το κίνημα φαινόταν να δικαιώνεται καθώς πλέον όλοι οι φορείς των Χανίων συστρατεύονται με την πρόταση της Πρωτοβουλίας Χανιωτών και των κατοίκων της περιοχής για πράσινο και ένα σχολείο.

Σήμερα έχει αλλάξει η δημοτική αρχή με τον κ. Σκουλάκη επικεφαλής πλέον, ο οποίος και είχε δηλώσει επανειλημμένα ως βουλευτής ότι όταν αναλάβει δήμαρχος θα διεκδικήσει και θα πάρει το στρατόπεδο και θα το αποδώσει στο χανιώτικο λαό. Όλα μοιάζουν ευνοϊκά καθώς Δήμος και (ο φερόμενος ιδιοκτήτης) Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι ίδιου πολιτικού χρώματος .

Παρ’ όλα αυτά ως τώρα έχουμε εισπράξει και από τους δυο μόνο λόγια και υποσχέσεις καλής θέλησης. Από πράξεις …μηδέν.

Όλα αυτά σε μια εποχή που κυβέρνηση και υπουργείο εθνικής άμυνας έχουν μετατραπεί σε ένα απέραντο real estate για αναζήτηση πόρων ελέω μνημονίου. Μας ανησυχεί που την ίδια στιγμή που υπόσχονται την απόδοση του στρατοπέδου στο Χανιώτικο λαό, καταρτίζουν σχέδιο αξιοποίησης-ξεπουλήματος των ακινήτων τους σε όλη την Ελλάδα. Και έχουμε και το κακό προηγούμενο με  τη δήλωση στο παρελθόν του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη ότι «κι εμείς θα κρατήσουμε λίγο και θέλουμε και κάποια χρήματα, γιατί τίποτα δεν γίνεται δωρεάν». Δήλωση που επανέλαβε πριν από μερικές ημέρες. Και το αστείο είναι ότι για το Μαρκόπουλο δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας…

Για μας η δημιουργία χώρων πρασίνου-χώρων ανάσας για τη πόλη δεν μπαίνει σε παζάρια. Είναι ζήτημα μαζικών συλλογικών διεκδικήσεων κάτι που σιγά σιγά  το κάνουν πράξη αρκετές ομάδες πολιτών και γειτονιάς στα Χανιά. Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την υλοποίηση του πάρκου που όλοι οραματιζόμαστε. Ενός πάρκου συνάντησης, επικοινωνίας και πραγματικής αναψυχής των ανθρώπων. Όπως πέντε χρόνια τώρα με τις κινητοποιήσεις μας αναδείξαμε το θέμα, κερδίσαμε την συμπαράσταση των Χανιωτών και των φορέων έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι ολόκληρο το στρατόπεδο να αποδοθεί στο χανιώτικο λαό…

Γιατί όταν μας λένε ότι τίποτα δε δίνεται δωρεάν εμείς απαντάμε ότι, τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται με αγώνες.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 5Η ΓΙΟΡΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΑΠΟ ΤΙΣ 6ΜΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΧΑΝΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να...

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί...

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα...

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο...