30.1 C
Chania
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2026

Το παρασκήνιο της πώλησης και το σχόλιο του “Ριζοσπάστη” για το Ισραηλινό ξενοδοχείο στην Ομόνοια: “Ότι θυμούνται χαίρονται”

Ημερομηνία:

Πρόσφατα δημοσιεύματα έφεραν ξανά στο φως της δημοσιότητας τη μετατροπή του ιστορικού κτιρίου που στέγαζε την Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στην Ομόνοια σε ξενοδοχείο από ισραηλινή εταιρεία. Μάλιστα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το ξενοδοχείο διατήρησε ιστορικά σύμβολα του κομμουνιστικού κινήματος, εντάσσοντάς τα ως διακοσμητικά στοιχεία στο design του χώρου.

Σύμφωνα με  πληροφορίες του «Αγώνα της Κρήτης», η πραγματική ιστορία πίσω από την πώληση του ακινήτου έχει ως εξής:

Το κτίριο ανήκε μεν στο ΚΚΕ, αλλά ήταν υποθηκευμένο σε τράπεζα. Κατά την περίοδο της βαθιάς οικονομικής κρίσης, το κόμμα αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα —όπως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες—. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα πολιτικά κόμματα που άφησαν τα χρέη τους απλήρωτα, το ΚΚΕ επέλεξε συνειδητά να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό, το 2018, η τράπεζα προχώρησε στην πώληση του κτιρίου. Κατά τη διαδικασία, η τράπεζα είχε ενημερώσει επίσημα το ΚΚΕ ότι ο αγοραστής ήταν μια ολλανδική εταιρεία με Γερμανό διευθυντή.

Ως εκ τούτου, αναφέρουν πηγές, το ΚΚΕ δεν τελούσε σε καμία γνώση ότι πίσω από τη συγκεκριμένη ολλανδική εταιρεία κρύβονταν στην πραγματικότητα ισραηλινά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η επαναφορά του θέματος στη δημοσιότητα δεν έμεινε ασχολίαστη από την επίσημη εφημερίδα του κόμματος. Ο «Ριζοσπάστης» σχολίασε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο την ανακύκλωση των δημοσιευμάτων σχετικά με τη μετατροπή του πρώην ιδιόκτητου κτιρίου της ΚΟ Αττικής στην Ομόνοια σε ξενοδοχειακή μονάδα, κάνοντας λόγο για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων γύρω από μια υπόθεση που έχει ξεκαθαριστεί εδώ και χρόνια..

Όπως αναφέρει σε σχετικό σχόλιο:

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί (και τώρα και πάντα) στην έκφραση αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, στην καταδίκη των εγκλημάτων του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ, στην εναντίωση στις «στρατηγικές συμμαχίες» που συνάπτουν μαζί του η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν σχετικά με τη συνέπεια και τη σταθερότητά του στα παραπάνω.

Τις τελευταίες μέρες γνωστά φασιστοειδή στο διαδίκτυο επιδίδονται στη γνωστή τους ενασχόληση, να λασπολογούν ενάντια στο ΚΚΕ. Και επειδή απ’ ό,τι φαίνεται έχουν στερέψει από φρέσκες ιδέες, τι έκαναν; Ανέσυραν από το μακρινό 2018 – αυτό βέβαια δεν το διευκρινίζουν… – την πώληση του ακινήτου που προηγουμένως στέγαζε τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής και το οποίο όπως λένε «το ΚΚΕ πούλησε σε Ισραηλινούς».

Ταυτόχρονα, ανακάλυψαν και μια δήθεν τωρινή κινητοποίηση (ή, σε άλλες αναφορές, «ανακοίνωση») συνδικαλιστών του ΚΚΕ ενάντια στην ισραηλινή παρουσία στον ελληνικό τουρισμό και στο real estate (!), προκειμένου να τα συνδυάσουν και να μιλήσουν για υποκρισία. Από πού προκύπτουν όλα αυτά, μόνο εκείνοι το ξέρουν…

Για την Ιστορία, γιατί περί Ιστορίας πρόκειται, το ΚΚΕ πούλησε τότε το ακίνητό του για να απαλλαγεί από ένα τραπεζικό δάνειο που είχε πάρει την περίοδο της κρίσης, σε αντίθεση με τις πρακτικές άλλων κομμάτων, που χρωστάνε μέχρι και μισό δισ. στις τράπεζες. Η πώληση έγινε σε εταιρεία με την επωνυμία «SMB & BI», με έδρα το Αμστερνταμ της Ολλανδίας, εγγεγραμμένη στο Μητρώο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ολλανδίας.

Για το τι ακολούθησε την πώληση ή το πώς η εν λόγω εταιρεία αξιοποίησε το συγκεκριμένο ακίνητο, προφανώς και το ΚΚΕ δεν έχει καμία ευθύνη, ούτε και το αφορά. Αν καταλάβαμε καλά, οι φασίστες ενοχλούνται γιατί όπως λένε η εταιρεία είναι ισραηλινών συμφερόντων. Αν ήταν αμερικανικών θα ήταν εντάξει;

Σε κάθε περίπτωση, αν οι συγκεκριμένοι έχουν όντως πρόβλημα με τις δραστηριότητες του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ, ας καταγγείλουν πρώτα τα εγκλήματά του και τη συμμαχία της χώρας μας με αυτό, όπως κάνει το ΚΚΕ, και μετά το ρίχνουν στη Monopoly… Αλλά κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει ή, πιο σωστά, ούτε φασίστας τον σφαγέα ενός λαού πειράζει… Μόνο με τον λαό και το ΚΚΕ τα βάζει.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσιάστηκε στα Χανιά το ευρωπαϊκό έργο «RuralRevive» για την κοινωνική ένταξη μακροχρόνια ανέργων

Παρουσιάστηκε στα Χανιά το ευρωπαϊκό έργο RuralRevive για την επαγγελματική ενσωμάτωση μακροχρόνια ανέργων 45+. Ο Δήμος Χανίων αναλαμβάνει τον εντοπισμό ωφελούμενων.

Στην τελική ευθεία η ανάπλαση των Ταμπακαριών – Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού Αγίας Κυριακής

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της οδού Αγίας Κυριακής στα Ταμπακαριά Χανίων. Έως 1η Αυγούστου οι τελικές εργασίες για την παράδοση του έργου ανάπλασης.

Ορκωμοσία τεσσάρων νέων μελών Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ορκωμοσία τεσσάρων νέων μελών Δ.Ε.Π. στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου. Παρουσία του Πρύτανη Γεωργίου Κοντάκη ανέλαβαν καθήκοντα σε Φιλοσοφική, Σχολή Επιστημών Αγωγής και Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.

Ενίσχυση της Αιματολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων με νέα Επικουρική Ιατρό

Νέα Επιμελήτρια Β΄ Αιματολογίας Ιωάννα Βενετσανάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Ενίσχυση της Αιματολογικής Κλινικής με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.