14.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Το Σωματείο Επισιτισμού στηρίζει την κινητοποίηση των Μισθωτών Τεχνικών και του σωματείου E-Food έξω από το Εργατικό Κέντρο Χανίων

Ημερομηνία:

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων στηρίζει τη συγκέντρωση τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στις 6:30 στο Εργατικό Κέντρο (Μάρκου Μπότσαρη 68) του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (παράρτημα Χανίων) και του  Επιχειρησιακού σωματείου της E-food Ν. Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η συνεδρίαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χανιών στις 25.11.2022 απέρριψε το αίτημα του για ένταξη στη δύναμη του με τις ψήφους της πλειοψηφούσας ομάδας. Η αιτιολογία που προφασίζεται είναι ότι το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών δεν αποτελεί εργατικό σωματείο αλλά σωματείο μικτό αποτελούμενο από εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και εργοδότες! Αντίστοιχη άποψη υπάρχει και για το επιχειρησιακό σωματείο των διανομέων της e-food του οποίου η αίτηση απορρίφθηκε τη Παρασκευή 2 Δεκέμβρη.

Τα σωματεία  είναι κομμάτι των αγώνων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Σε συντονισμό με πολλά άλλα εργατικά σωματεία του νομού μας συμμετέχουν στην οργάνωση κινητοποιήσεων που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, προστασία του λαϊκού εισοδήματος από την ακρίβεια, προστασία της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών από τα αρπακτικά κοράκια. Το ΣΜΤ κινητοποιήθηκε απέναντι σε μια από τις πιο ακραίες μορφές εργοδοτικής βίας , όπως είναι αυτή της σεξουαλικής παρενόχλησης. Το επιχειρησιακό σωματείο της e-food στήθηκε μέσα στο μεγαλειώδη αγώνα των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας κόντρα στο μπλοκάκι. Τα σωματεία  με τη δύναμη τους , δίνουν φωνή σε κάθε εργαζόμενο που βιώνει την εργοδοτική αυθαιρεσία στους κλάδους μας.

Απορρίπτουμε την απόφαση που  παρουσιάζει τους εργαζόμενους των σωματείων ως ελεύθερους επαγγελματίες και εργοδότες. Το Σωματείο Επισιτισμού στέκεται στο πλάι των σωματείων που διεκδικούν τα αυτονόητα!!Το Εργατικό Κέντρο  Χανίων να είναι σπίτι των εργατών και όχι να τους βγάζει εκτός της δύναμης του. Διατρανώνουμε το αίτημα να ενταχθούν στο Εργατικό Κέντρο τα σωματεία.

Καλούμε όλα μέλη μας στη συγκέντρωση τη Δευτέρα 5 Δεκέμβρη στις 6:30 στο Εργατικό Κέντρο (Μάρκου Μπότσαρη 68).

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...