13.7 C
Chania
Σάββατο, 25 Απριλίου, 2026

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει τη μετατροπή του Αεροδρομίου Τυμπακίου σε «νέα Σούδα του ΝΑΤΟ»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το Σωματείο εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου καταγγέλλει τη δημιουργία νέας βάσης στο Τυμπάκι.

Αναφέρει σχετικά:

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ είναι ο κύριος παράγοντας αποσταθεροποίησης της περιοχής και όχι παράγοντας σταθερότητας όπως θέλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να καθησυχάζουν το λαό και τη νεολαία.

Η εγκατάσταση μιας ακόμη ΝΑΤΟικής βάσης στοχοποιεί επικίνδυνα άλλη μια ζωντανή περιοχή της Κρήτης, μετά την επέκταση της βάσης στη Σούδα και τη μεταφορά των ιπτάμενων δολοφόνων drones σε Λάρισα και Τυμπάκι με τον μανδύα της Frontex, η οποία από τη μια θέτει σε αμφισβήτηση την εδαφική κυριαρχία της χώρας κι από την άλλη απωθεί πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο, οδηγώντας τους σε βέβαιο θάνατο. Θα είναι τεράστια ζημιά για το λαό της περιοχής και τη νεολαία, για τη φτωχομεσαία αγροτιά, μέσα απ’ την υποβάθμιση της καλλιεργούμενης γης.

Τα ματωμένα χρήματα των ΝΑΤΟικών δεν θα απαλύνουν την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής από τη χρόνια αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων!

Η συζήτηση για “ανταλλάγματα” δεν αφορά το λαό και τη νεολαία!

Κανένα όφελος, αντιθέτως τεράστια ζημιά θα έχουν, αν η Κρήτη και γενικότερα η Ελλάδα γίνει στόχος για στρατιωτικό χτύπημα σε ένα νέο μεγάλο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Να κλείσει τώρα η βάση – ορμητήριο της Σούδας και οι άλλες στρατιωτικές βάσεις.

Καμιά σκέψη για δημιουργία νέας βάσης στο Τυμπάκι ή οπουδήποτε αλλού!

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εργατική Πρωτομαγιά και το 8ωρο εργασίας

Τόσο αίμα που χύθηκε για το 8ωρο εργασίας. Τόσο...

Σύλληψη 18χρονου για ζωοκλοπή στο Ηράκλειο

Συνελήφθη 18χρονος στο Ηράκλειο για ζωοκλοπή. Αφαίρεσε επτά χοίρους από αγρόκτημα 63χρονου. Η προανάκριση ενεργείται από το ΑΤ Μινώα Πεδιάδος.

Μαμουλάκης: «500 εκ. στους πολίτες – 2,83 δισ. στους μετόχους των Τραπεζών»

Ο Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αναδιανομή υπέρ των ισχυρών, συγκρίνοντας τα 500 εκ. ευρώ μέτρα στήριξης με τα 2,83 δισ. μερίσματα τραπεζών.