17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το Σωματείο Οικοδόμων για τον θάνατο του 47χρονου εν ώρα εργασίας στη Δημοτική Αγορά

Ημερομηνία:

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις ο θάνατος του 47χρονου πατέρα τριών παιδιών από εργατικό ατύχημα στη Δημοτική Αγορά. Ο 47χρονος πέθανε ενώ εργαζόταν Κυριακή.

Σε ανακοίνωσή του η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Χανίων τονίζει ότι η αιτία για τον θάνατο του εργαζόμενου ήταν η παντελής έλλειψη μέτρων ασφαλείας και η εντατικοποίηση της δουλειάς.

Και αφού εκφράζουν τα συλληπητήριά προς την οικογένεια του εκλιπόντα συναδέλφου τους καλούν όλους να συσπειρωθούν και να ισχυροποιήσουν το σωματείο αφού, όπως τονίζουν, η συλλογικότητα και η ταξική αλληλεγγύη είναι τα μόνα όπλα που έχουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Αρκετά ματώσαμε και πληρώσαμε τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Φτάνει πια!

Για άλλη μια φορά πληροφορούμαστε τον τραγικό χαμό άλλου ενός συναδέλφου μας. Η εργοδοτική ασυδοσία, η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας, η εντατικοποίηση της δουλειάς ξαναχτύπησαν.

Αποτέλεσμα ένας πατέρας τριών παιδιών να χαθεί στο μεροκάματο.

Οι θυσίες που η εργατική τάξη κάνει δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Το αίμα που έχει χυθεί θέλει δικαίωση. Η αντίφαση γνωστή: ενώ όλο τον πλούτο να παράγουμε εμείς, χύνουμε μέχρι και το αίμα μας για ένα κομμάτι ψωμί.

Συνάδελφοι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε! Δεν υπάρχει άλλος τρόπος άμυνας και αντεπίθεσης από την ισχυροποίηση του σωματείου μας! Η συλλογικότητα και η ταξική αλληλεγγύη είναι τα μόνα όπλα που διαθέτουμε απέναντι στο αδηφάγο καπιταλιστικό σύστημα!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα συναδέλφου μας.

Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...