16.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Το σύστημα της νύχτας δεν θα πέσει με κομματικές ισορροπίες και επετηρίδες…

Ημερομηνία:

Το σύστημα που εξαθλιώνει τον άνθρωπο και ξεπουλά την πατρίδα μας, αυτό που ακυρώνει το μέλλον των παιδιών μας, είναι το ίδιο που με όρους νυχτερινών συμφερόντων δρα στο Ηράκλειο. Είναι το ίδιο σύστημα που χρόνια τώρα βάζει στην πρώτη γραμμή τα ιδιοτελή συμφέροντα και διατηρείται εκλογικά και με την εξαγορά συνειδήσεων ή τη διανομή απάθειας…

Η πτώση του, η οριστική καταστροφή του, δεν μπορεί να στηρίζεται σε όρους και συμφέροντα κομματαρχών, που περιχαρακώνονται στην εσωκομματική κυριαρχία τους.

Το παλιό και φθαρμένο δεν μπορεί να μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι άλλο παλιό στην αντίληψη και τις μεθόδους.

Ούτε το νέο, σ” αυτό που ελπίζουν οι πολίτες, θα έλθει μόνο με εκλογικές αναμετρήσεις που εξ αρχής υπονομεύει το συμφέρον των λογής εσωκομματαρχών.

Η ανατροπή δεν θα έλθει μόνο με εκλογικές μάχες, αλλά με ουσιαστικές ρήξεις όχι μόνο με το παλιό αλλά και με την παλιά νοοτροπία, τη διακομματική αλαζονεία, την παθογένεια και τη μιζέρια. Το στοίχημα δεν είναι να αλλάξει κάτοικο ο οίκος της εξουσίας. Αλλά να αλλάξει η ουσία της λειτουργίας της διοίκησης. Η λογική και η πρακτική. Με κυρίαρχο στοιχείο την κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον.

Καμιά όμως ανατροπή δεν θα συμβεί με τις μυστικές συναθροίσεις στα κομματικά γραφεία. Οι δρόμοι της ανατροπής θα ανοίξουν όταν τα κομματικά γραφεία φωτίσει η αγωνία της κοινωνίας.

Σήμερα το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κοινωνία, κεντρικά και τοπικά, δεν μπορεί να εκφραστεί ούτε να διαμορφώσει αντιλήψεις. Σε ρόλο θεατή αναμένει τις αποφάσεις των κομματικών επιτελείων. Το ίδιο άραγε πρόβλημα δεν υπάρχει με το πολιτικό σύστημα της καταστροφής; Οι εν λευκώ εξουσιοδοτήσεις δεν έφεραν τα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα;

Κανένα σύστημα δεν θα αλλάξει με τη λογική των μηχανισμών, των κομματαρχών και την κυριαρχία μιας νομενκλατούρας που δρα στο όνομα της ελπίδας.

Αν η κοινωνία δεν αναζητήσει τις διαδρομές της,  την έκφρασή της και τον δικό της ρόλο,  αν και πάλι παραμείνει στη γωνία του θεατή με τους καινούργιους, όπως και με τους παλιούς, τότε, με την απουσία των κοινωνικών μαχών, οι εκλογικές μάχες θα είναι χαμένες από χέρι…

Για την ώρα ας είναι αυτές οι γραμμές ένα καμπανάκι κινδύνου, σ” αυτά που τα κομματικά επιτελεία δεν μπορούν να δουν.  Ένα σήμα κινδύνου, ενόψει και των τοπικών εκλογών. Και στο Ηράκλειο.

Για να μην τρίβει ένα σύστημα τα χέρια του, νύχτα και μέρα…

Candiot

http://www.candianews.gr/

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...