16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Το τέλος των βενζινάδικων; Ρομπότ θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα! | Βίντεο

Ημερομηνία:

Η Volkswagen εξελίσσει μια νέα τεχνολογία, όπου τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα φορτίζονται από κινητά ρομπότ, ελαχιστοποιώντας την ενασχόληση του ιδιοκτήτη με το «γέμισμα» των μπαταριών!

Σήμερα όταν δεν έχεις καύσιμο στο ρεζερβουάρ, πας σε ένα πρατήριο και σου το γεμίζουν. Οι αρμοδιότητες του ιδιοκτήτη είναι να πάει το αυτοκίνητο εκεί και να… πληρώσει. Τίποτα περισσότερο. Η Volkswagen λοιπόν, θέλει να φέρει τέτοια ευκολία και στη φόρτιση των μπαταριών, για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σύντομα θα δούμε στους δρόμους. Πρόκειται για κινητά ρομπότ, τα οποία είναι κατάλληλα «εκπαιδευμένα» στο να βρίσκουν τον τύπο του βύσματος και τη θέση, συνδέοντάς το με πηγή φόρτισης.

Βλέπει τον κόσμο μέσω αισθητήρων προσέγγισης και μέσω κάμερας και στο πίσω μέρος του «σέρνουν» μπαταρίες μέγιστης χωρητικότητας 25 kWh για να τροφοδοτήσει το αυτοκίνητο. Σημαντικό στοιχείο αυτής της μεθόδου φόρτισης είναι ότι μπορεί να αναλάβει να «γεμίσει» πολλά αυτοκίνητα, σε ένα πάρκινγκ για παράδειγμα, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να ασχοληθεί κάποιος με αυτό. Ακόμη η Volkswagen δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Είναι ένα πρωτότυπο μέχρι στιγμής, οπότε περιμένουμε για να δούμε αν θα περάσει στην παραγωγή αργότερα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ