15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί οικόπεδα φιλέτα σε Κολυμπάρι και Φραγκοκάστελο

Ημερομηνία:

Είκοσι νέα ακίνητα (οικόπεδα και κτίρια) σε 13 πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ιστορική Στοά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και εκτάσεις στο Κολυμπάρι στα Χανιά και στο Φραγκοκάστελο στο Ρέθυμνο ετοιμάζεται να πωλήσει το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με το τρίτο και το τέταρτο κύμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών μέσω της ιστοσελίδας www.e-publicrealestate.gr.Πιο συγκεκριμένα, προς πώληση οδηγούνται οικόπεδα στο Φραγκοκάστελο (19 στρέμματα) και το Κολυμπάρι (32 στρέμματα) του Ν. Χανίων, στην Παραλία Αγορίς του Ν. Ροδόπης (26 στρέμματα), η περιοχή Κοσκινού στη Ρόδο (47 στρέμματα), η περιοχή Μπούκα στη Μεσσήνη (50 στρέμματα), ένα ακίνητο συνολικής έκτασης 17 στρεμμάτων στο Ρίο του Ν. Αχαΐας κ.ά. Στα υπό αξιοποίηση ακίνητα έχει ενταχθεί ακόμη το παλαιό Σανατόριο της Φρειδερίκης στην Αγία Ελεούσα, το Πεδίο του Αρεως που βρίσκεται στην πόλη του Βόλου, η αγορά Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη κ.ά. Σημειώνεται ότι στην αγορά Μοδιάνο, όπου στεγάζεται η κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, το ελληνικό Δημόσιο κατέχει ποσοστό της τάξης του 46% ενώ το υπόλοιπο 54% κατέχει μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών. Η νέα παρτίδα ακινήτων που αναμένεται να οδηγηθεί σε διαδικασία αξιοποίησης περιλαμβάνει και τέσσερα ακίνητα στην Αττική, ένα στου Ψυρρή, ένα στο Μαρούσι και άλλα δύο στην περιοχή της Καλλιθέας. Το ακίνητο στο Μαρούσι αφορά τον συνεταιρισμό Κεραμιστών (Κηφισίας 207).

Μέσω των ηλεκτρονικών δημοπρασιών έχουν ήδη πωληθεί τρία κρατικά ακίνητα και το ΤΑΙΠΕΔ έχει συγκεντρώσει περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το δεύτερο κύμα δημοπρασιών, αυτόν το μήνα, εκτιμάται πως θα αντληθούν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ.

Από το ΤΑΙΠΕΔ διευκρινίζουν, πάντως, πως δεν είναι σίγουρη η αξιοποίηση και των 20 ακινήτων. Ολα θα κριθούν από την αποτίμηση και τη σχετική έρευνα αγοράς που θα γίνει πριν ενταχθούν σε ένα από επόμενα κύματα ηλεκτρονικών δημοπρασιών.

Με πληροφορίες από euro2day.gr, kathimerini.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...