18.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Το τρουλί, οι κατολισθήσεις και η επισκευή του

Ημερομηνία:

Κύριε διευθυντά,

Διερχόμενος καθημερινά του δρόμου, μεταξύ 2ου Δημοτικού Σχολείου (Βασίλισσας) και Τρουλί (Προμαχώνας του Αγίου Δημητρίου) που έχει αποκοπεί η συγκοινωνία λόγω κατολίσθησης μέρους των τειχών του Τρουλί πάνω από ένα χρόνο το αίμα ανεβαίνει στο κεφάλι μου.

Οι υπηρεσίες της Αρχαιολογίας ή του Δήμου, ή και των δύο, έχουν τοποθετήσει κοιλοδοκούς σιδερένιους για υποστήριξη του τείχους του τρουλί για την μη κατολίσθηση του υπόλοιπου τείχους (αγνώστου δαπάνης) όπως εκάνανε και τα προηγούμενα λουλούδια των υπηρεσιών σε παρόμοια κατολίσθηση.

Φρονώ ότι με τα ίδια χρήματα που κόστισαν τα σιδερένια υποστηρίγματα του τρουλιόυ, και μια τειχόδεση πάνω από τρία μέτρα τειχοδεσίας λύνεται το πρόβλημα του τειχίου του τρουλί.

Εκτός βέβαια για ένα απλούστατο προβληματάκι οι υπηρεσίες προσδοκούν προϋπολογισμούς ίσως και εκατομμυρίου ενώ το πραγματικό του κόστος είναι 30 – 40.000 ευρώ.

Με τιμή
Ν.Κ.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ