20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

“Το χτύπησα για να μην κάνει λάθος και τελικά εγώ έκανα το μεγαλύτερο”: 30 μήνες φυλακή στον πατέρα 10χρονου που έβλεπε πορνογραφικό υλικό

Ημερομηνία:

Ενοχή και ποινή φυλάκισης 38 μηνών, πρότεινε η εισαγγελέας για τον 41χρονο πατέρα από τη Συρία ο οποίος κατηγορείται ότι χτύπησε βίαια τον 10χρονο γιο του, στο σπίτι τους στην Αμμουδάρα, ενώ το δικαστήριο του επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης 30 μηνών με τριετή αναστολή. Επιπλέον δόθηκε εντολή να διαβιβαστεί η δικογραφία στον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να εξεταστεί το θέμα της αφαίρεσης ή όχι της επιμέλειας.

Σημειώνεται ότι ο 41χρονος αρνήθηκε να διοριστεί δικηγόρος από το Δικαστήριο για την εκπροσώπησή του, αν και του προτάθηκε αρκετές φορές.

Ο ίδιος, στην απολογία του κλαίγοντας παραδέχτηκε ότι χτύπησε το ανήλικο παιδί αλλά και ότι το τελευταίο διάστημα είχαν συχνούς καυγάδες.

Όπως είπε, ο λόγος που εξοργίστηκε ήταν ότι τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες αντιλήφθηκε ότι ο μικρός έβλεπε στον φορητό υπολογιστή υλικό ερωτικού περιεχομένου και θορυβημένος επιχείρησε να τον “συνετίσει”. Μέσα στο θυμό του έσπασε το laptop ενώ την Παρασκευή – οπότε και έγινε το περιστατικό – ο 10χρονος επέστρεψε από το σχολείο χτυπημένος.

Σύμφωνα με την απολογία του πατέρα, ο ίδιος ενημερώθηκε από το σχολείο, ότι ο μικρός τσακώθηκε με ένα παιδί του σχολείου γιατί – όπως του μετέφεραν – του ζήτησε να συνευρεθούν.

“Προσπάθησα να το προφυλάξω από το να κάνει ένα λάθος και εγώ έκανα το μεγαλύτερο” είπε ο 41χρονος ενώπιον του δικαστηρίου.

Αγωνία για το παιδί

Τα βλέμματα, πλέον στρέφονται στο ίδιο το παιδί, το οποίο παραμένει στην Παιδοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναλάβει τον 10χρονο κάποια οικογένεια ως ανάδοχη, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαριστεί ποια θα είναι η τύχη του παιδιού.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το creta24.gr, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. όταν έφτασαν στο σημείο του περιστατικού σοκαρίστηκαν από την κατάσταση του παιδιού, το οποίο κούτσαινε, έφερε εκδορές στο κεφάλι, μώλωπες σε χέρια και πόδια και κάλεσαν ασθενοφόρο. Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου του έγιναν ράμματα, ενώ μέχρι και σήμερα συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες των αρχών δεν προκύπτει άλλο περιστατικό κακοποίησης του 10χρονου στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο αυτό να αποκλείεται.

Από την άλλη ο 10χρονος που ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τον ίδιο του τον πατέρα ήταν τρομοκρατημένος και φώναζε στους αστυνομικούς «θέλω το μπαμπά μου, μην μου τον πάρετε, ήμουν άτακτος γι’ αυτό με έδειρε».

Το αγοράκι έχει εξεταστεί από παιδοψυχίατρους, ενώ τραγικότερη διάσταση στην υπόθεση δίνει το γεγονός πως τα άλλα δύο μέλη της οικογένειας, η μητέρα και η αδερφή του 10χρονου, σκοτώθηκαν πατώντας νάρκη στη Συρία.

Από τότε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ανήλικος έχει μοναδικό στήριγμα τον πατέρα του, από τα χέρια του οποίου κακοποιήθηκε σκληρά.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...