Η μέθοδος “all inclusive” και οι οικονομικές συνέπειες που έχει η εφαρμογή της από τους ξενοδόχους, στα εστιατόρια και στις ταβέρνες των γύρω περιοχών, αποτελεί, το τελευταίο διάστημα αιτία διαρκούς αντιπαράθεσης μεταξύ των επιχειρηματιών.Ειδικά σε περιοχές του Βόρειου Δυτικού Άξονα, από το Καλαμάκι έως το Κολυμπάρι, όπου αυτή η μέθοδος είναι πολύ δημοφιλής, οι εστιάτορες κάνουν λόγο για τεράστιο πλήγμα.
Όπως εξηγούν, οι τουρίστες φτιάχνουν το πρόγραμμά τους έτσι, ώστε να βρίσκονται στο ξενοδοχείο την ώρα των γευμάτων.
«Ξεκινούν για τις εκδρομές τους αφού φάνε πρωινό, παίρνουν μαζί τους σάντουιτς και άλλα τρόφιμα από τους μπουφέδες των ξενοδοχείων για να τρώνε κατά τη διάρκεια της ημέρας και φροντίζουν να είναι πίσω στο ξενοδοχείο πριν το δείπνο», λένε, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένη κατηγορία τουριστών δεν παίρνει απ’ έξω …ούτε ένα σουβλάκι.
Ανάλογες αρνητικές συνέπειες έχουν υποστεί και τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ, καθώς και το αλκοόλ συμπεριλαμβάνεται στις παροχές του all inclusive.
Οι επιχειρηματίες, δεν ζητούν φυσικά να καταργηθεί η τόσο δημοφιλής αυτή πρακτική. Απλώς ζητούν μέτρα για τον περιορισμό της. Θέλουν δηλαδή, να οργανωθεί και να συντονιστεί σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και τουριστικών Δήμων, ο τρόπος λειτουργίας του all inclusive, ώστε να πάψει να ζημιώνει με τον τρόπο αυτό τις επιχειρήσεις του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα πρόκειται να συζητηθεί άμεσα και σε θεσμικό πλαίσιο, με συμμετοχή φορέων της αυτοδιοίκησης και του τουρισμού.
zarpa.gr