22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τιμά τον Δημήτρη Αρβανίτη

Ημερομηνία:

Το 11ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων υποδέχεται τον σημαντικό Έλληνα Σχεδιαστή γραφιστικής τέχνης, Δημήτρη Αρβανίτη. Ο Καλλιτέχνης θα λάβει το τιμητικό βραβείο του Φεστιβάλ για το σύνολο του έργου του, των Δημιουργιών του τόσο για τον Κινηματογράφο όσο και για τις Κοινωνικές και Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις.

Ο σημαντικός Σχεδιαστής θα πραγματοποιήσει διάλεξη με θέμα: «Οι Κινηματογραφικές αφίσες, το χάρτινο πρόσωπο της κινούμενης εικόνας» την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Η διάλεξη θα είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο. Θα ακολουθήσει ξενάγηση από τον ίδιο, στην έκθεση 50 κινηματογραφικών αφισών του, που θα φιλοξενήσει φέτος το Φεστιβάλ. Επίσης, ο Δημήτρης Αρβανίτης θα πραγματοποιήσει Εργαστήριο Γραφιστικής για τους μαθητές του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ότι σχεδίασε την Κεντρική Αφίσα της φετινής διοργάνωσης.

Ο Δημήτρης Θ. Αρβανίτης γεννήθηκε στη Χαλκίδα, ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας για το EspressoStudio. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής σε περιοδικά, εφημερίδες, δισκογραφικές εταιρείες και εκδοτικούς οίκους. Σχεδιάζει αφίσες, βιβλία, εταιρικά σήματα, διοργανώνει εκθέσεις, ενώ δουλειές του υπάρχουν σε Μουσεία ντιζάιν (Les Arts Decoratif – Παρίσι, Dansk Plakat Museum – Δανία), καθώς και σε εκδόσεις και αρχεία Ευρωπαϊκών Μπιενάλε.

Έχει γράψει άρθρα για τη γραφιστική σε περιοδικά και εφημερίδες και έχει εκδώσει βιβλία. Το 2004, εξελέγη μέλος της Alliance Graphique Internationale. Από το 1986, συμμετέχει στις κυριότερες Μπιενάλε αφίσας σε χώρες από την Πολωνία μέχρι το Ιράν. Θεωρείται ως ένας από του κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές έντυπης επικοινωνίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...