16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Το 25% των καταστημάτων εστίασης στο Ρεθυμνο έβαλε λουκέτο

Ημερομηνία:

Τραγική είναι η εικόνα που παρουσιάζει με την έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν ο κλάδος της εστίασης στο Ρέθυμνο, καθώς περίπου το 25% των επιχειρηματιών -μόνο στον μητροπολιτικό δήμο- δεν άντεξε την οικονομική «αιμορραγία» και έβαλε λουκέτο.

Αυτό μεταφράζεται σε περίπου 150 καφέ και ταβέρνες, που έπειτα από το παρατεταμένο κλείσιμο λόγω covid δεν πρόκειται να ξανανοίξουν.

Την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες του κλάδου αξιώνουν οικονομική στήριξη και από τους δήμους, ώστε να καταφέρουν να ορθοποδήσουν.

Μετρούν λίγες εβδομάδες που σήκωσαν τα ρολά τους, τα προβλήματα όμως είναι τεράστια, η καθημερινότητα βασανιστική και το μέλλον αβέβαιο. Ο λόγος για τα καταστήματα εστίασης στο Ρέθυμνο, τα οποία δέχονται πλέον την «χαριστική βολή» εξαιτίας των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

Οι αριθμοί αμείλικτοι. Το 20% με 25% των καταστημάτων εστίασης μόνο στον δήμο Ρεθύμνου έβαλαν λουκέτο. Αυτό σημαίνει ότι από τα περίπου 550 με 600 καταστήματα, κατέβασαν δια παντός ρολά περίπου 150 επιχειρήσεις.

Ενδεικτικό της κατάστασης στο τουριστικό Ρέθυμνο είναι τα κλειστά ακόμα και σήμερα καταστήματα στα ανατολικά του παραλιακού μετώπου, όπου καφέ και ταβέρνες είναι συνυφασμένες με τον τουρισμό. Αυτό μεταφράζεται με ένα 30% των επιχειρήσεων που παραμένει ακόμα κλειστό.

Την ίδια ώρα οι επιχειρηματίες του κλάδου που αποτελούν ένα από τα βασικά «γρανάζια» της οικονομίας αξιώνουν όχι μόνο από το κράτος αλλά και από την αυτοδιοίκηση σειρά ανακουφιστικών μέτρων, ώστε να καταφέρουν να ορθοποδήσουν.

Σε κάθε περίπτωση οι επαγγελματίες της εστίασης αισιοδοξούν ότι φέτος θα δουλέψουν και με τον εσωτερικό τουρισμό, που πέρυσι στερήθηκαν, ωστόσο, αυτό που βλέπουν είναι μια σεζόν που θα ξεκινήσει στην πράξη από τον Ιούλιο και έπειτα.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...