13.8 C
Chania
Sunday, May 12, 2024

Το Trio Daulute στην αίθουσα «Μάνος Κατράκης»

Ημερομηνία:

Μια … άλλη προσέγγιση στην παράδοση.

Αγαπητοί φίλοι, πολλές φορές αναρωτιέμαι ποια από τις δυο παρακάτω έννοιες της λέξης «παράδοση» – και ειδικότερα στον τομέα της μουσικής – ισχύει:

–        Παράδοση είναι ότι παραδίδεται από το παρελθόν στο παρόν ή

–        Παράδοση είναι ότι παραδίδεται από το παρόν στο μέλλον;

Μια συμβιβαστική απάντηση είναι «ότι παραδίδεται από το παρελθόν, στο μέλλον», αλλά αυτό φαντάζει ιδιαίτερα συντηρητικό. Γιατί η διαμεσολάβηση του παρόντος σίγουρα προσθέτει τις εμπειρίες που αποκτώνται από την παρεμβολή του και ότι αυτές συνεπάγονται, δηλαδή την ερμηνεία με βάση τις νέες συνθήκες και την εξελικτική προοπτική.

Σ’ αυτά τα ερωτήματα έρχονται να καταθέσουν τις μουσικές τους εμπειρίες οι Trio Daulute, σε μια συναυλία που θα δώσουν την Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, στις 9:00 μ. μ. στην Αίθουσα «Μάνος Κατράκης» στην Χρυσή Ακτή.

Το Trio Daulute αποτελείται από τρεις καταξιωμένους μουσικούς του χώρου της παραδοσιακής μουσικής. Τον Γιάννη Παπατζανή, στα κρουστά, τον Δημήτρη Σιδερή, στα έγχορδα και τον Γιώργο Ζαχαριουδάκη  στα πνευστά. Είναι ένα σχήμα που συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής, με περιστασιακές εμφανίσεις και ολοκληρωμένη σπουδή πάνω σ’ αυτήν. Το ρεπερτόριό του εκτείνεται από την Κρητική μουσική παράδοση και φτάνει έως την μακρινή Κέλτική μουσική παράδοση (Ιρλανδία).

Την προσεχή Τετάρτη  θα παρουσιάσουν, σε συναυλιακή μορφή, ένα σημαντικό μέρος της δουλειάς τους με μουσική από την Κρήτη, την Ελλάδα, την Βουλγαρία και φυσικά την Ιρλανδία.

Η Αίθουσα «Μάνος Κατράκης» – που βρίσκεται στην οδό Ιφιγενείας, στην κορυφή του λόφου της Χρυσής Ακτής – αισθάνεται μεγάλη χαρά και τιμή που θα φιλοξενήσει αυτό το αξιόλογο σχήμα. Λόγω της μικρής χωρητικότητας της αίθουσας, παρακαλούνται όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την συναυλία, να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2821033472 και  6975861592, για κρατήσεις θέσεων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ