27.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Το twitter έκλεισε λογαριασμό γνωστού Χανιώτη επειδή αντέδρασε σε ανάρτηση υμνητή του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ | Βίντεο

Ημερομηνία:

Είναι από τα περίεργα της εποχής μας. Ενώ το Facebook και το instagram με ανακοίνωσή τους γνωστοποίησαν ότι επιτρέπουν ρητορική μίσους εις βάρος του Ρώσικου στρατού και του Πούτιν ενώ επιτρέπουν και τα επαινετικά λόγια υπέρ του ουκρανικού νεοναζιστικού τάγματος Azov, το twitter κλείνει λογαριασμούς όσους αντιδρούν στους υποστηρικτές του νεοναζιστικού τάγματος Azov!

Όπως μας κατήγγειλε γνωστός Χανιώτης ο λογαριασμός του απαγορεύτηκε από το twitter όταν αντέδρασε σε επαινετικά λόγια υπέρ του νεοναζιστικού τάγματος σε ανάρτηση στην οποία γινόταν αναφορά στην ομοιότητα τελετουργικού του τάγματος Azov με το τελετουργικό που χρησιμοποιούσε το ναζιστικό κόμμα, το επονομαζόμενο και “Καθεδρικός του Φωτός (Lichtdom)”.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτηση αναφερόταν τα εξής:

“Το Τάγμα Αζοφ της Ουκρανίας πραγματοποιεί τη δικιά του έκδοση της ναζιστικής τελετής “Καθεδρικός του Φωτός”. Ο Καθεδρικός του Φωτος ή Lichtodom ήταν το κύριο αισθητικό χαρακτηριστικό των διαδηλώσεων των ναζί στη Νυρεμβέργη μεταξύ του 1934 έως το 1938.

Εκεί, φίλος του τάγματος απάντησε ως εξής:

“Περήφανοι πολεμιστές! Θα προτιμουσα να πεθάνω δίπλα τους παρά να ζω με τους υπηρέτες του Αντίχριστου όπως εσείς που επιθυμείτε αβοήθητοι  άνθρωποι να θυσιαστούν στις ρώσικες και γοτθικές ορδές. Προσεύχομαι για όλους εσάς που δε ζείτε σε δυτική χώρα γιατί η προδοσία σας δε θα σας σώσει από την οργή του Θεού!

O συμπολίτης μας αντέδρασε στα επαινετικά λόγια προς το ναζιστικό τάγμα βρίζοντας τον υμνητή με αποτέλεσμα να γίνει αποδέκτης μηνύματος από το twitter στο οποίο ενημερώθηκε ότι ο λογαριασμός του απαγορεύτηκε για 12 ώρες επειδή το σχόλιο είναι ενάντια τους όρους λειτουργίας του κοινωνικού μέσου.

Σημειώνουμε ότι το twitter απαγορεύει λογαριασμούς που προωθούν φασιστικές θέσεις όμως μετά τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία, φαίνεται ότι η ρητορική μίσους καθώς και τα προπαγανδιστικά βίντεο και οι αναρτήσεις υπέρ του νεοναζιστικού τάγματος Azov όχι μόνο δεν αντιμετωπίζονται αλλά τιμωρούνται και όσοι αντιδρούν.

Δείτε την ανάρτηση στο twitter:

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ