19.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Τρέξτε γρήγορα. Εκεί αποκτάτε «ανοσία» στον κορωνοϊό!! (στις αμερικανονατοϊκές βάσεις)

Ημερομηνία:

Του Μανώλη Καπετανάκη *

Μέχρι και τα άμφια του σκοταδισμού υποχρεώθηκαν σε σημαντική αναδίπλωση και νέρωσαν το «αμόλυντο» νάμα τους. Ο πέλεκυς της καταστολής ήδη έπεσε προς παραδειγματισμό στους πρώτους απείθαρχους. Ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου τρίζει τα δόντια σε όσους δεν σέβονται το αγαθό της ασφάλειας της «κοινότητας». Εξαιρουμένων φυσικά όσων πολιτικών ρήμαξαν σκόπιμα τις δημόσιες δομές περίθαλψης και όχι μόνο αυτές.

 Τα απαγορευτικά μέτρα κλιμακώνονται δυσανάλογα αυξητικά με την εξάπλωση του ιού. Και αντιστρόφως ανάλογα και απελπιστικά γλίσχρα η κρατική ανταπόκριση για νοσοκομειακή θωράκιση. Παρά τα κυβερνητικά πυροτεχνήματα για έκτακτη προκήρυξη 2000 θέσεων, τελικά παρατείνεται επί τετράμηνο μονάχα η θητεία των επικουρικών γιατρών, των οποίων η σύμβαση τους λήγει τέλη Μάρτη (καταγγελία ΟΕΝΓΕ)!

Αυτοί που τόσο νοιάζονται δήθεν για τις ζωές μας. Ενώ αντίθετα, όπως ακριβώς έκαναν την οικονομική κρίση ευκαιρία θησαυρίζοντας περισσότερο οι ίδιοι και κονιορτοποιώντας ταυτόχρονα τα εργατολαϊκά δικαιώματα, έτσι και τώρα συμπεριφέρονται. Αξιοποιούν τον αχαρτογράφητο ιό σαν ουρανόσταλτο δώρο. Έναν μικροοργανισμό όμως, όπου υπό άλλες πολιτικοοικονομικές συνθήκες τα συντονισμένα πυρά της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας (κυρίως εκείνης της προσανατολισμένης στην πολεμική  καταστροφή της ανθρωπότητας) θα έκαναν θρύψαλα σε ελάχιστο χρόνο.

Έτσι λοιπόν παίρνουν δραστικά και δρακόντεια  μέτρα. Αναγκαία; Όσο αληθεύουν τα στοιχεία τους περί επικινδυνότητας, ναι. Επικεντρωμένα όμως  με προκλητικά μονοσήμαντο τρόπο στο σκέλος της προληπτικής απομόνωσης των πολιτών. Και όχι της (επιτέλους την ύστατη στιγμή τουλάχιστον) γενναιότατης ενίσχυσης του παραπαίοντος δημόσιου συστήματος υγείας.

  Αλλά για τους κυρίαρχους αυτό το χρυσόμαλλο δέρας της κατασταλτικότητας, αντεργατικότητας, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΟΛΑΚΕΡΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΦΥΛΑΚΗ και προϊούσας φασιστικοποίησης  δεν πρέπει να περιπέσει στην μετακορωνοϊό περίοδο σε αχρηστία. Αντίθετα απαθανατίζονται χαραγμένες με τη σμίλη της τρομοϋστερίας στις νέες πλάκες των εντολών του Μωυσή. Με κορυφαία την  «Ου συναθροίζεσθε». Δηλαδή  «Ου  αγωνίζεσθε». Η παραβίαση της δε θα συνιστά πλέον προπατορικό αμάρτημα επισύροντας σοβαρές ποινές Από τις προβλεπόμενες στον έτοιμο να εκκολαφθεί διαδηλωσιοκτόνο νόμο μέχρι και την βάσει του πρόσφατου προεδρικού διατάγματος ισόβια κάθειρξη!! Συγκεκριμένα, στην περίπτωση θανάτου ασθενή από κάποιον «ανεύθυνο» συνάνθρωπο και μολυσματικό «δράστη»).

Άρα σαν κυρίαρχη συνταγή προωθείται η αντίληψη «όλοι μας εσώκλειστοι και παθητικοποιημένοι». Λουκέτο σε πάμπολλες δραστηριότητες. Εξαιρούνται ως γνωστόν  καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, κλπ. Καθώς  και διάφορες «κρίσιμες υπηρεσίες και δομές». Εκείνες οι οποίες είναι παντελώς αναγκαίες  για τη στοιχειωδώς ομαλή λειτουργία της κοινωνίας.

Μολαταύτα και ως σχεδόν άγνωστο είναι, ουδείς περιορισμός υφίσταται στην κίνηση και κυκλοφορία του προσωπικού της υπέρ-βάσης σε Σούδα και Ακρωτήρι ακόμη και στις επίφοβες μέρες μας. Όχι μονάχα ένεκα ετεροδικίας, αλλά λόγω κυρίως του άγραφου δίκαιου της ιμπεριαλιστικής  ισχύος σε μια εξαρτημένη και κηδεμονευόμενη χώρα. Οπότε και παρά το γεγονός ότι τελούμε σε άτυπο καθεστώς στρατιωτικού νόμου (ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας   ανακοινώνει απαγόρευση οποιασδήποτε συγκέντρωσης άνω των δέκα ατόμων –  καλώς τα μας τα «υγειονομικά» μέτρα), οι λεγεωνάριοι των αποικιών έχουν εξασφαλισμένη τη διαβόητη ασυλία και ασυδοσία.

Αποτέλεσμα λοιπόν είναι τα γομάρια των φονιάδων να διασκεδάζουν ανεξέλεγκτα (και εφεξής άραγε σε ομάδες μικρότερες των δέκα;) όπως παλιότερα. Παρόμοια στην προβλήτα του Μαραθιού στις 11/3 έδεσε ιταλικό πολεμικό, ενώ αναμένεται στις 20/3 ο ελλιμενισμός άλλου σκάφους προερχόμενου από τον Τάραντα της βαριά κτυπημένης από την πανδημία Ιταλίας.

Βέβαια ο διοικητής της «ευκολίας» στα Χανιά Tewell  έχει δώσει τις απαραίτητες συστάσεις στα μόνιμα και μη μέλη της αποστολής των ΗΠΑ με ένα ύφος απόλυτα αποκαλυπτικό της νοοτροπίας των κατοχικών δυνάμεων. Να ακολουθούν δηλαδή μέτρα προφύλαξης προς αποφυγή πιθανής μόλυνσης τους από τους ιθαγενείς και όχι το αντίστροφο ή έστω το αμφίδρομο.

Έτσι  ακριβώς καταλήξαμε στο γεγονός της πρώτης εμφάνισης κρούσματος από τον κορωνοϊό και ενδεχόμενης διασποράς του στην πόλη μας.

Σήμερα Τετάρτη από τοπικό μέσο ενημέρωσης ανακοινώθηκε η νόσηση εικοσιτετράχρονου μαροκινού κατόπιν τηλεφωνικής ειδοποίησης του ίδιου στους εδώ αρμόδιους από την πατρίδα του. Όπου είχε επιστρέψει ο πάσχοντας μετά από την επιμορφωτική παραμονή του στη μεγάλη των γκάνγκστερς σχολή του  ΚΕΝΑΠ. Φτιαγμένη όχι με σκοπό την αποτροπή «εισβολής» κατατρεγμένων από τον Έβρο, αλλά εκπαίδευσης επάνω στη τέχνη της βάρβαρης επέμβασης, καταστροφής, κατάκτησης ξένων κρατών και προξένησης προσφυγικών κυμάτων από το ιμπεριαλιστικό αφεντικό με την όποια ακολουθία κολαούζων.

Μία ασχολία η οποία εφόσον εντάσσεται στις «κρίσιμες υπηρεσίες και δομές» και μάλιστα σαν η νευραλγικότερη και υπεράνω ακόμη θεού και εκκλησίας επουδενί δύνανται να ακυρωθεί ή περισταλεί.  Αδιάκριτα συνεπειών.

Ενδεχομένως να μην έχουμε νεότερες πληροφορίες για το θέμα αυτό στη ξέφραγη σφηκοφωλιά των βάσεων. Γιατί άλλωστε; «Κύριοι» της εθνοκάθαρσης, προσφυγοφαγίας, πατριδοκαπηλίας, ιχνηλάτες των κορωνοϊών; Tελάληδες της  υποταγής του λαού, λακέδες των μπουρλοτιέρηδων της ειρήνης, δημαρχέοι της αμερικανολειχίας (σύμφωνα με άλλες …λειχίες);  Κυβερνητικά μαθητούδια πρακτικών των απριλιανών συνταγματαρχών; Tώρα ουδείς ψόγος; Ούτε ψίθυρος κατακραυγής; Στέρεψε ο βόρβορος του κυνηγητού;

"google ad"

Μα αλλοίμονο. Το ξεχάσαμε. Πρόκειται για μια μη ορφανή περίπτωση κορωνοϊού οφειλόμενη ίσως σε ιταλό ναύτη, αμερικάνο  ράμπο ή κατευθείαν στον μαροκινό.  Ή όπως παραπροχθές στην ιερή τους μεταλάβωση  (και ω τι άκρο άωτο της ειρωνείας, από τους Αγίους τους Τόπους μάλιστα).

Ας μη λυσσάξουμε λοιπόν. Άλλωστε ότι και να συμβεί πρέπει να μένουμε σπίτι. Σήμερα με παραίνεση και φημολογείται αύριο πιο επίσημα και αυστηρά με ΧΟΥΝΤΙΚΟ διάγγελμα.

Άρα να ηρεμήσουμε. Η πηγή του κορωνοϊού δεν ήταν κάποιος δυστυχισμένος, κατατρεγμένος, ρακένδυτος και πεινασμένος ή μπουντρουμιασμένος πρόσφυγας…..

* μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης...

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη...

Ευχαριστήριο οικογένειας Μαρινάκη για τη στήριξη στην περιπέτεια της κόρης τους

Ανακοίνωση οικογένειας Μαριανάκη Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που νιώθεις...