26.8 C
Chania
Sunday, June 30, 2024

Τρέχει και… δεν φτάνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τη δήλωση ότι το Ισραήλ μπορεί να… στοχεύει αμάχους

Ημερομηνία:

Θύελλα αντιδράσεων και εσπευσμένη διόρθωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκάλεσε δήλωση του εκπροσώπου του, Μάθιου Μίλερ, ο οποίος σχολιάζοντας την επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο της UNRWA στη Γάζα, δήλωσε ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να στοχεύσει αμάχους».

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ έσπευσε να διορθώσει τη δήλωση του εκπροσώπου του, εξηγώντας ότι ο Μίλερ ήθελε να πει ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να στοχεύσει τη Χαμάς και, προφανώς, όχι αμάχους. Ωτσόσο, της διόρθωσης είχαν υπάρξει τεράστιες αντιδράσεις.

Ο Μίλερ είχε πει ότι «είναι μια δύσκολη κατάσταση. Αν είναι αλήθεια ότι υπάρχει αυτό το σημείο όπου η Χαμάς κρύβεται μέσα σε ένα σχολείο, άλλοι μαχητές κρύβονται μέσα στο σχολείο, αυτά τα άτομα είναι νόμιμοι στόχοι, αλλά ταυτόχρονα είναι ενσωματωμένοι κοντά σε πολίτες.

Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να στοχεύσει αυτούς τους αμάχους, αλλά έχει επίσης την υποχρέωση να ελαχιστοποιήσει τη βλάβη των αμάχων και να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για να ελαχιστοποιήσει τη βλάβη των αμάχων».

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο επικεφαλής της UNRWA, Φιλίπ Λαζαρινί, δήλωσε ότι ο ΟΗΕ δεν είναι σε θέση να πιστοποιήσει τους ισχυρισμούς ότι στο σχολείο βρίσκονταν μαχητές της Χαμάς…

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριπλάσιες από τον μέσο όρο 14 ετών, οι εκτάσεις που κάηκαν έως τώρα τον Ιούνιο

Καταστροφικές ήταν, έως τώρα οι συνέπειες του καυτού Ιούνιου...

Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Αν θες να δοκιμάσεις έναν άνθρωπο, δώσε του εξουσία – Δεν μετανιώνω που παραιτήθηκα»

Στην τελετή αποφοίτησης του Koc University στην Κωνσταντινούπολη μίλησε ο Αλέξης...

Φωτιά στην Παχιά Άμμο της Παλαιόχωρας

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική από φωτιά που εκδηλώθηκε αργά...