19.8 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Τρία μέτρα Μητσοτάκη για ρεύμα και φυσικό αέριο

Ημερομηνία:

Τρία νέα μέτρα για την ανάσχεση της ενεργειακής ακρίβειας εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συζήτηση στην Βουλή για την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού.

“Η ζήτηση αυξήθηκε διεθνώς και ταυτόχρονα αυξήθηκε η ενέργεια σε επίπεδα πρωτοφανή. Αντιδράσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να είμαστε ειλικρινείς, η ακρίβεια θα μας πολιορκεί και θα είναι μαζί μας” ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε:

«Γιαυτό προχωράμε ελέγχοντας την αισχροκέρδεια, τις ανατιμήσεις παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται. Το κάνουμε χωρίς να πληγώσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία χωρίς να αφήνουμε απροστάτευτο τον καταναλωτή.

Η Ελλάδα πρώτη δημιούργησε το Ταμείο ενεργειακής Μετάβασης και το ενίσχυσε με 800 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά 1,35 δισεκ θα διατεθεί συνολικά στο μέτωπο αυτό το 2021.

Δεν έχει ιστορικό πορηγούμενο, ειδικά ό,τι συμβαίνει με το φυσικό αέριο. Η δική μας παρέμβαση είναι έγκαιαρη και δυναμική ως προς την ανάγκη να προσαρμοστούμε. Οι ανακατάξεις ήταν εκτός από κάθε προβλετικό μοντέλο.

Τα μέτρα μέχρι τώρα καλύπτουν νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες.

Απαντώντας στα νέα δεδομένα ανακοινώνω τρία πρόσθετα μέτρα καταναλωτές κι επιχειρήσεις.

  • Προβλέπεται πρόσθετη αύξηση της κρατικής ενίσχυσης για το μήνα Δεκέμβριο για το ρεύμα.
  • Και αντίστοιχα θα υπάρξουν αυξήσεις στα κοινωνικά τιμολόγια και νοικοκυριά κι επιχειρήσεις
  • Για το φυσικό αέριο προβλέπεται αύξηση της έκπτωσης κατά 40% το μήνα Δεκέμβριο
  • Στους αγρότες θα υπάρξει κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Αύγουστο μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης που σημείωσε ότι και στο νέο έτος θα υπάρχει νέο πακέτο μέτρων καθώς υπ΄ρχει μεγάλη πιθανότητα τια συνέχιση του ράλι τιμών στην ενέργεια.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ