15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί, ενώ 56 έχουν δηλωθεί στην ΕΛΑΣ ως αγνοούμενοι

Ημερομηνία:

Σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορική, αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2) στα Τέμπη, όπως ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος β’, Κωνσταντία Δημογλίδου.

Οι αγνοούμενοι, όπως είπε κ. Δημογλίδου, ανέρχονται, μέχρι στιγμής, σε 56. “Τονίζεται το μέχρι στιγμής, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην έχει δηλωθεί ως αγνοούμενος από οικείους ή συγγενείς”.

Σύγχυση με τους αγνοούμενους – Η διευκρίνιση

Λόγω σύγχυσης που προκλήθηκε με τον αριθμό των αγνοουμένων, αμέσως μετά την ενημέρωση διευκρινίστηκαν τα εξής:

“Οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 57. Τόσοι έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια και τόσοι αναμένεται να ταυτοποιηθούν. Οι αγνοούμενοι που είχαν δηλωθεί μετά το δυστύχημα στην Αστυνομία ήταν 56. Αυτοί συμπεριλαμβάνονται στους νεκρούς.

Η διαφορά στον αριθμό υπάρχει γιατί δεν αποκλείεται κάποιος να επέβαινε στο τρένο και να μην είχε δηλωθεί στην αστυνομία από τους συγγενείς του.

Αγνοούμενος θα θεωρείται από δω και πέρα όποιος δεν ταυτοποιείται με σορό“.

Ταυτοποίηση 25 σορών

Ακόμα έγινε γνωστό ότι “παραμένουν για νοσηλεία 48 επιβάτες, έξι από αυτούς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μια επιβάτης με σοβαρά εγκαύματα διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου που διαθέτει ειδική μονάδα εγκαυμάτων.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Για τη διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 55 δείγματα από τις σορούς, 52 δείγματα από συγγενείς των επιβατών, καθώς και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη. Η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας κατά προτεραιότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η επώδυνη διαδικασία.

Μέχρι στιγμής από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχουν πραγματοποιηθεί 25 ταυτοποιήσεις σορών, είκοσι με τη μέθοδο ανάλυσης DNA, δύο με τη μέθοδο ανάλυσης DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων και δύο μόνο με τη μέθοδο ανάλυσης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αν και κατά κανόνα η διαδικασία του DNA διαρκεί πολλές ημέρες, έχουν καταβληθεί προσπάθειες να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο.

Οι οικείοι και οι συγγενείς των θυμάτων, όταν θα ολοκληρώνεται η ταυτοποίηση, θα ενημερώνονται από τον επικεφαλής της Ομάδας Αναγνώρισης της Ελληνικής Αστυνομίας και τον ειδικό ψυχολόγο της Αστυνομίας και θα προχωρά η διαδικασία παραλαβής της σορού. Η παράδοση στους συγγενείς θα γίνεται όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο σύνολό της.

Η διαδικασία ενημέρωσης των συγγενών και των οικείων των ταυτοποιημένων σορών έχει ξεκινήσει ήδη με την ενημέρωση των πρώτων τεσσάρων οικογενειών. Υπενθυμίζεται ότι στη διάθεση των συγγενών θυμάτων και τραυματιών βρίσκονται τρία ξενοδοχεία στην πόλη της Λάρισας”.

Τέλος των ερευνών μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής

"google ad"

Όπως αναφέρθηκε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις παραμένουν δύσκολες καθώς κομμάτια του συρμού έχουν μεταμορφωθεί σε άμορφες μάζες. Κατά την επίσημη ενημέρωση εκτιμάται ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας.

Όπως αναφέρθηκε οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι διασώστες παραμένουν δύσκολες καθώς κομμάτια του τρένου έχουν μεταμορφωθεί σε άμορφες μάζες. Κατά την επίσημη ενημέρωση εκτιμάται ότι μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (03/03) θα ολοκληρωθεί η έρευνα.

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ