20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Τραγωδία στη Ρόδο με το parasailing: Τα παιδιά έπεσαν στα βράχια από ύψος 120 μέτρων

Ημερομηνία:

Συγκλονισμένη είναι η οικογένεια των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους ενώ έκαναν parasailing στη Ρόδο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Ακρωτήρι Γκίνας, όταν ξαφνικά ένας δυνατός άνεμος έκοψε τα σχοινιά του θαλάσσιου αλεξίπτωτου με αποτέλεσμα τα τρία παιδιά να πέσουν στα βράχια και δύο από αυτά να σκοτωθούν ακαριαία και ένα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Ο πατέρας του κοριτσιού που πέθανε, μίλησε σε βρετανικά Μέσα για τον ανιψιό του που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Ο Τόνι Χέις δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν ο 15χρονος Τζέιμς Κόνελι θα ανακάμψει από την τρομακτική πτώση που οδήγησε στον θάνατο του 13χρονου αδελφού του και της 15χρονης ξαδέλφης τους, Τζέσικα. «Αυτή τη στιγμή θέλουμε να φτάσουμε στο σπίτι μας και να κλειδωθούμε σε αυτό», είπε ο πατέρας της άτυχης 15χρονης και συνέχισε: «Δεν έχουμε καμία ιδέα αν ο Τζέιμς θα αναρρώσει, αλλά θέλουμε να τον πάμε στο σπίτι».

Ο Τόνι Χέις αποκάλυψε επίσης ότι ο χειριστής του ταχύπλοου γνώριζε τις προβλέψεις για κακό καιρό, αλλά αποφάσισε να ακολουθήσει μια διαφορετική διαδρομή ελπίζοντας ότι θα τον αποφύγει. «Ο υπεύθυνος είπε ότι ο καιρός θα χειροτερεύσει αργότερα, οπότε ήταν καλύτερο να βγούμε με το σκάφος νωρίς». «Τους χαιρετήσαμε και θα έπρεπε να παραμείνουν στο οπτικό μας πεδίο. Είμαστε στο νησί τέσσερις μέρες και βλέπαμε άλλο κόσμο στο σκάφος και δεν εξαφανίζονταν ποτέ από το οπτικό πεδίο», συνέχισε ο Χέις και εξήγησε ότι λόγω καιρού ο υπεύθυνος «αποφάσισε να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή. Πήγαν σε μια διαφορετική τοποθεσία για να αποφύγουν τον κακό καιρό που ερχόταν».

Όπως περιέγραψε, κατάλαβαν ότι κάτι πήγε στραβά επειδή το σκάφος επέστρεψε χωρίς τα παιδιά. «Ο τύπος που τα πήρε δεν ήταν ούτε εκείνος στο σκάφος όταν επέστρεψε. Ήταν ένας τουρίστας που το οδήγησε πίσω και έκλαιγε λέγοντας “κάτι κακό έχει συμβεί”. Αλλά δεν ήταν κανείς με walkie talkies που θα μπορούσε να μάθει τι έχει συμβεί στο σημείο που έγινε το δυστύχημα και κανείς δεν μπορούσε να μας πει τι είχε συμβεί. Η γυναίκα μου πέρασε τρεις ώρες περιμένοντας στην παραλία τα παιδιά να επιστρέψουν. Έπρεπε να απομακρύνω τη μικρότερη κόρη μας Μόλι μακριά από την παραλία γιατί το κλίμα ήταν δραματικό. Δεν ανακαλύψαμε την πλήρη αλήθεια παρά μόνο πολύ αργότερα, όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο».

Τραγωδία στη Ρόδο: Αιχμές από την οικογένεια για τους γιατρούς

Ο Τόνι Χέις απέτισε φόρο τιμής στην «όμορφη» κόρη του, ενώ άσκησε κριτική στους γιατρούς για το πώς χειρίστηκαν την όλη τραγωδία. Σύμφωνα με την Daily Mail, αρχικά άκουσαν ότι ο Τζέιμς ήταν σε χειρότερη κατάσταση και ότι η Τζέσικα και ο Μάικλ υπέστησαν μόνο κατάγματα. Μιλώντας ο ίδιος στη Sun είπε όμως: «Ήταν νεκροί στο νοσοκομείο από την αρχή και παρ’ όλα αυτά παραπλανηθήκαμε με την ψευδή ελπίδα ότι ήταν όλοι εντάξει. Οσο για τον τρόπο που μας είπε η νοσοκόμα, μετά από τέσσερις ώρες, ότι είχαν πεθάνει… Δεν υπήρχε καμία ενσυναίσθηση. Το φώναξε σχεδόν. Ήταν τόσο βλοσυρή. Πέρασαν τέσσερις ώρες μέχρι να μπορέσουμε να μάθουμε τι συνέβη. Μας άφησαν στη δυστυχία για τέσσερις ώρες».

Σύμφωνα με την Daily Mail, η αστυνομία κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων ωρών ζήτησε τα διαβατήρια της οικογένειας, αλλά αρνήθηκε να πει τι είχε συμβεί. Αργότερα, έμαθαν ότι η αστυνομία χρησιμοποιούσε τις φωτογραφίες για να αναγνωρίσει τις σορούς, κάτι που τελικά ο πατέρας της 15χρονης αναγκάστηκε να κάνει χθες.

Ρόδος: Αυτά είναι τα θύματα της τραγωδίας

Στο μεταξύ, στα βρετανικά ΜΜΕ κυκλοφόρησαν οι φωτογραφίες των τριών παιδιών. Σε μία από αυτές, από το 2012, φαίνονται αγκαλιασμένα και χαμογελαστά να φορούν τις σχολικές τους στολές.

Μια πηγή κοντά στην οικογένεια είπε: «Η Τζέσικα ήταν πραγματικά δημιουργική. Αυτό αγαπούσε, να είναι δημιουργική. Και αγαπούσε τους ανθρώπους. Ήταν το πιο αγαπητό άτομο. Οι δύο οικογένειες ανυπομονούσαν πάντα για τις κοινές τους διακοπές. Δουλεύουν σκληρά και οι διακοπές τούς έδιναν μια διέξοδο από την πραγματικότητα».

Η 15χρονη Τζέσικα / Φωτογραφία: Daily Mail

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα παιδιά πιστεύεται ότι έπεσαν στα βράχια από ύψος περίπου 120 μέτρων, ενώ επειδή η περιοχή είναι απομακρυσμένη, τα πληρώματα διάσωσης χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να φτάσουν στο σημείο. Ο Τζέιμς επίσης, που επέζησε της πτώσης, φέρεται να έσπασε και τα δύο του πόδια και να υπέστη τραυματισμούς στο κεφάλι και τη σπονδυλική του στήλη.

Μάρτυρες του τραγικού δυστυχήματος ήταν ένα ζευγάρι από τη Νορβηγία, το οποίο τόνισε ότι το σκάφος προσπάθησε απεγνωσμένα να φτάσει τα παιδιά αφού κόπηκε το σχοινί. «Κοίταγα έξω από το παράθυρό μου και είδα ένα αλεξίπτωτο να πετάει. Δεν ήταν συνδεδεμένο με τίποτα και σκεφτόμουν “είναι κάποιο τρελό άτομο που κάνει κόλπο;”. Το επόμενο πράγμα που ξέρω είναι ότι ένα σκάφος ήρθε τρέχοντας περίπου 200 μέτρα πίσω προσπαθώντας απεγνωσμένα να ακολουθήσει το αλεξίπτωτο. Πήγαινε με πλήρη ταχύτητα. Είδα το αλεξίπτωτο να πέφτει, αλλά από εκεί που ήμουν δεν μπορούσα να πω αν είχε προσγειωθεί στον ωκεανό ή στα βράχια. Μόνο αργότερα έμαθα την αλήθεια από τις Αρχές. Είναι θλιβερό», περιέγραψαν.

iefimerida.gr 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαββατοκύριακο γεμάτο εκδηλώσεις στο Comixadiko στα Χανιά

Γεμάτο δράσεις είναι αυτό το Σαββατοκύριακο το Comixadiko (Ξέπαπα 15) στα Χανιά. Το Σάββατο...