23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Τραγωδία στον Ψηλορείτη: Νεκρός εντοπίστηκε ο δεύτερος νεαρός που αγνοούνταν

Ημερομηνία:

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από νωρίς το απόγευμα των Θεοφανείων στον Ψηλορείτη για τον εντοπισμό δύο νέων ανθρώπων.

Αργά το βράδυ, οι διασώστες που είχαν σπεύσει στην περιοχή εντόπισαν σύμφωνα με τις πληροφορίες νεκρό τον δεύτερο νεαρό, που αγνοούνταν καθώς είχε πέσει σε απόκρημνη περιοχή. Οι δυνάμεις των πυροσβεστών κατάφεραν ευτυχώς να βρεθούν κοντά στον τραυματία, ο οποίος ήταν και αυτός που είχε ενημερώσει τις αρχές για την κατάσταση και είχε ζητήσει βοήθεια

Οι δύο νεαροί αποτελούσαν μέρος μια παρέας 5 ατόμων, που έκανε εκδρομή στην περιοχή του Ψηλορείτη. Για λόγους που δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί, κατά την επιστροφή, η παρέα χωρίστηκε. Τρία άτομα επέστρεψαν κανονικά ενώ οι δύο νέοι πήραν άλλο δρόμο, κάτι που ωστόσο αποδείχτηκε λάθος.

Σε κάποιο σημείο της διαδρομής οι δύο 20χρονοι φαίνεται να γλίστρησαν, με αποτέλεσμα ο ένας να βρεθεί εγκλωβισμένος και τραυματισμένος σε δύσβατο σημείο, ενώ από εκείνη την ώρα χάθηκαν τα ίχνη του δεύτερου. Ο τραυματίας μέσω του 112 ενημέρωσε τις αρχές και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.

Στο σημείο ανάβασης βρέθηκαν δύο τμήματα της ΕΜΑΚ Ηρακλείου, ένα τμήμα του σταθμού Ανωγείων και ένα τμήμα του Σταθμού Γαράζου Μυλοποτάμου αλλά και κλιμάκια από τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...