12.8 C
Chania
Saturday, December 20, 2025

Τραμπ από G7: Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση αλλά θα έπρεπε να το είχαν κάνει νωρίτερα. Δεν κερδίζουν τον πόλεμο

Ημερομηνία:

“Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση” δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής των G7 στον Καναδά, που βρίσκεται σε εξέλιξη σήμερα, Δευτέρα (16/6).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το skynews, όταν ρωτήθηκε για το αν γνωρίζει από διαμεσολαβητές ή αξιωματούχους ότι το Ιράν πράγματι ζητά να αποκλιμακωθεί η ένταση με το Ισραήλ -στον απόηχο και του δημοσιεύματος της Wall Street Journal, το οποίο αποκάλυπτε πως η Τεχεράνη επιδιώκει συνομιλίες με το Ισραήλ για τερματισμό των εχθροπραξιών – ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε,

“Ναι, θα ήθελαν να μιλήσουν, αλλά θα έπρεπε να το είχαν κάνει νωρίτερα“.

“Το Ιράν δεν κερδίζει αυτόν τον πόλεμο”πρόσθεσε στη συνέχεια ενώ όταν ρωτήθηκε τι θα χρειαζόταν για να εμπλακούν οι ΗΠΑ στρατιωτικά είπε: “Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό”.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη- G7 συνέταξαν ένα προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος, με το οποίο απευθύνουν έκκληση για αποκλιμάκωση της ισραηλινο-ιρανικής σύρραξης, σύμφωνα με δύο πηγές και ένα προσχέδιο που περιήλθε στη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει υπογράψει το προσχέδιο, σύμφωνα με τις πηγές.

Στο κείμενο αυτό, οι G7 δεσμεύονται να διαφυλάξουν τη σταθερότητα των αγορών, μεταξύ άλλων τις αγορές ενέργειας και λένε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

«Υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου Τραμπ, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν στην ηγεσία των προσπαθειών για την αποκατάσταση της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Ο πρόεδρος Τραμπ θα συνεχίσει να εργάζεται για να διασφαλίσει ότι το Ιράν δεν θα μπορέσει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου σε απάντηση για τα σχέδια του Τραμπ σχετικά με την κοινή δήλωση.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ντόμινο εξελίξεων – Στο στόχαστρο των Αρχών εκατοντάδες άτομα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες Αρχών σε διάφορες περιοχές...

ΟΗΕ: “Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού”

Η Γάζα δεν βρίσκεται πλέον σε κατάσταση λιμού, όπως...

Στη δημοσιότητα βγαίνουν τα αρχεία Έπσταϊν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση της κυβέρνησης Τραμπ

Σήμερα, Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται η δημοσίευση των πολυαναμενόμενων αρχείων...