21.8 C
Chania
Tuesday, September 17, 2024

Τραμπ: Υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς

Ημερομηνία:

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι υποστηρίζει την πρόταση δημοψηφίσματος με την οποία ζητείται να νομιμοποιηθεί στη Φλόριντα η χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς σκοπούς, για τους ενήλικες άνω των 21 ετών.

Η δήλωση αυτή έγινε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social το βράδυ της Κυριακής (8/9). Στα τέλη Αυγούστου ο Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ήταν ανοιχτός στη νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής χρήσης μαριχουάνας στην Πολιτεία.

Ο Τραμπ εξέφρασε την υποστήριξή του στην αποκαλούμενη Τροπολογία 3, μολονότι ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον Ντε Σάντις, έχουν ταχθεί κατά του μέτρου.

«Όπως έχω δηλώσει προηγουμένως, πιστεύω ότι είναι καιρός να μπει τέλος στις άσκοπες συλλήψεις και φυλακίσεις ενηλίκων για μικρές ποσότητες μαριχουάνας για προσωπική χρήση», έγραψε ο Τραμπ. «Ως κάτοικος της Φλόριντας, θα ψηφίσω ΝΑΙ στην Τροπολογία 3 αυτόν τον Νοέμβριο», πρόσθεσε.

Στην ανάρτησή του, ο Τραμπ φάνηκε επίσης να εγκρίνει τις νομοθετικές προσπάθειες, που συνεχίζονται από τη θητεία του το 2017-2021, ώστε να διευκολύνονται οι τράπεζες όταν εξυπηρετούν επιχειρήσεις πώλησης κάνναβης οι οποίες λειτουργούν νόμιμα στην Πολιτεία.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Ο νέος ΒΟΑΚ λύνει όλα τα τεχνικά προβλήματα, αλλά…

Στις παρεμβάσεις που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα...

Μικρότερη η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας τα τελευταία 30 χρόνια στην Κρήτη

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2024, επιστήμονες της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δημοσίευσαν στη...