12.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Τρεις στους δέκα κρητικούς έδωσαν φακελάκι – Πρωταθλητής το νοσοκομείο Χανίων – Πολύ υψηλή πάντως η ικανοποίηση

Ημερομηνία:

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της μελέτης που παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική ημερίδα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αναφορικά με το φακελάκι στα νοσοκομεία της Κρήτης και τους τρόπους που αυτό θα καταπολεμηθεί, παρουσία του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή Υπουργού Παύλου Πολάκη.

Οπως ειπώθηκε από τους ομιλητές, τρεις στους δέκα κρητικούς έδωσαν φακελάκι για να εξυπηρετηθούν, ενώ οι ειδικότητες που κρατούν τα σκήπτρα, είναι χειρουργοί διαφόρων ειδικοτήτων.

“Πρωταθλητές” στο φακελάκι αναδεικνύονται το νοσοκομείο Χανίων, με ποσοστό 5,9%, και ακολουθούν το Βενιζέλειο με 4,7%, το ΠΑΓΝΗ με 4,3%, το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου με 3,8%, το νοσοκομείο Ρεθύμνου με 3,7% και το νοσοκομείο Ιεράπετρας με 2,7%.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι ασθενείς δίνουν φακελάκι χωρίς να τους ζήτηθεί, ενώ περισσότερο ικανοποιημένοι από τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα νοσοκομεία της Κρήτης, δηλώνουν κάτοικοι αγροτικών περιοχών άνω των 50 ετών.

Ο κ. Ξανθός, ο οποίος προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας όπου οι ασθενείς θα μπορούν ανώνυμα να καταγγέλλουν φακελάκι, υπογράμμισε την ανάγκη εκπαίδευσης των νέων γιατρών στα νέα δεδομένα στο ΕΣΥ καθώς και την ανάγκη δημιουργίας νέων ειδικοτήτων, ενώ ο επίκουρος καθηγητής Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης Χρήστος Μελάς, ο οποίος εκπόνησε τη μελέτη, σημείωσε την ανάγκη εκπαίδευσης και των ασθενών.

Aξίζει ωστόσο να σημειώσουμε ότι παρά την κρίση, η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευθέντων ασθενών εκφράζει υψηλό βαθμό ικανοποίησης σε ποσοστό 82,38% από την παροχή υπηρεσιών στα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης (δείγμα 1003 ασθενών, περίοδος δειγματοληψίας 25/2/16-1/9/16)

ekriti.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτοκτηνοτρόφων με την Κυβέρνηση

Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μποδοσάκη...

Ο αόρατος κόσμος γύρω από την κτηνοτρόφια: 60+ επαγγέλματα που δεν βλέπουμε

Πίσω από κάθε μονάδα εκτροφής λειτουργεί ένα ευρύ, τεχνικό...