Στη σύλληψη τριών ημεδαπών προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Ηράκλειο, οι οποίοι κατηγορούνται για διακεκριμένες κλοπές με θύματα Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν απογευματινές ώρες της 29ης Σεπτεμβρίου 2026 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Καστελίου Ηρακλείου, ύστερα από στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση. Οι συλληφθέντες είναι ένας 59χρονος, ένας 27χρονος και μια 32χρονη, όλοι ημεδαποί.
Η υπόθεση ξεκίνησε να εξιχνιάζεται μετά από απόπειρα διάρρηξης που σημειώθηκε βραδινές ώρες της 28ης Σεπτεμβρίου 2026, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να εισέλθουν σε Ιερό Ναό σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με σκοπό την κλοπή. Στο πλαίσιο της κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από τους αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, ταυτοποιήθηκαν οι τρεις δράστες και εντοπίστηκαν το απόγευμα της επομένης ημέρας.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενεργήθηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Καστελίου, οι τρεις ημεδαποί κατά το χρονικό διάστημα από 9 Σεπτεμβρίου έως και 28 Σεπτεμβρίου 2026 είχαν πραγματοποιήσει συνολικά τέσσερις κλοπές σε Ιερούς Ναούς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Από τις τέσσερις αυτές περιπτώσεις, η μία ήταν τετελεσμένη και οι τρεις απόπειρες. Το συνολικό χρηματικό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανήλθε σε 300 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια έρευνας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, συγκεκριμένα δύο λοστοί. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι το όχημα ήταν ιδιοκτησίας έτερου ημεδαπού και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, γεγονός που προσθέτει ακόμη μια σοβαρή κατηγορία στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους.
Η προανάκριση ενεργείται από τον Αστυνομικό Σταθμό Καστελίου Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



