20.8 C
Chania
Sunday, May 26, 2024

Τρεις συλλήψεις Σύρων και Αφγανών προσφύγων για τον βιασμό μέσα στο ΑΠΘ

Ημερομηνία:

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται, μετά από επιχείρηση σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, ένας Αφγανός και δυο Σύροι πρόσφυγες που κατηγορούνται για το βιασμό νεαρής κοπέλας χθες μέσα στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Και οι τρεις πρόσφυγες είχαν περάσει πρόσφατα από τις δομές φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε η κοπέλα, χθες βράδυ ήταν μαζί με το φίλο της στο ΑΠΘ και ξαφνικά τους πλησίασαν οι τρεις αλλοδαποί άνδρες. Ο ένας ακινητοποίησε και κρατούσε το φίλο της κοπέλαςκαι οι άλλοι δυο την κακοποίησαν σεξουαλικά.

Το θύμα και ο φίλος της άρχισαν να καλούν σε βοήθεια και μόλις έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί ζήτησαν να παρευρεθεί και κλιμάκιο των εγκληματολογικών ερευνών, καθώς από την περιγραφή της κοπέλας ο ένας από τους δράστες είχε ακουμπήσει το χέρι του σε κάποιο σημείο, στο οποίο άφησε το αποτύπωμα του.

Πράγματι έγινε ταυτοποίηση, καθώς ο πρόσφυγας είχε σημανθεί πρόσφατα σε δομή φιλοξενίας. Μάλιστα η κοπέλα αναγνώρισε τον έναν Σύρο από φωτογραφία που της έδειξαν οι αρχές.

Αργά τη νύχτα έγινε επιχείρηση σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη όπου εντοπίστηκαν οι δράστες κι συνελήφθησαν. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα διέμεναν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, συγκεκριμένα Αλγερινοί, ενώ βρέθηκε και ποσότητα ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece οι συλληφθέντες διαμένουν στην ανοικτή δομή φιλοξενίας στην Softex όπου συνολικά βρίσκονται 1.576 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ το διαμέρισμα όπου εντοπίστηκαν οι δράστες της κακοποίησης της κοπέλας, είχε νοικιαστεί από τον πρόσφυγα που αναγνωρίστηκε από το θύμα ως ο βιαστής της και ταυτοποιήθηκε και το αποτύπωμά του.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr άτομο των οικογενειών των δυο παιδιών, λίγα λεπτά και αφού έφυγαν από ένα φοιτητικό πάρτι, δέχθηκαν επίθεση από τρεις αλλοδαπούς, που τους απείλησαν με σπασμένα μπουκάλια. “Εμφανίστηκαν ξαφνικά και όρμησαν πάνω τους. Οι τρεις αλλοδαποί, κρατώντας στα χέρια τους μπουκάλια, τους απείλησαν, τους ζήτησαν χρήματα και μετά τους χτύπησαν. Το αγόρι κατάφερε να ξεφύγει και έτρεχε μέχρι να βρει την αστυνομία. Η κοπέλα έμεινε πίσω και βασανίστηκε σεξουαλικά από τους πρόσφυγες, που πήραν στη συνέχεια και όσα χρήματα είχε μαζί της” είπε στο protothema.gr άτομο που γνωρίζει το ζευγάρι.

Το ίδιο άτομο προσέθεσε: “Η κοπέλα δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των αλλοδαπών, που δεν δίστασαν να προβούν σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της”. Η νεαρή ειναι, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός της, σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά από αυτό που της συνέβη.

“Είναι πολύ φοβισμένη και δεν θέλει να μιλάει σε κανέναν για όσα συνέβησαν. Αισθάνεται ντροπιασμένη και βιασμένη, γιατί μπορεί οι δράστες να μην κατάφεραν να εισχωρήσουν στα γεννητικά της όργανα, αλλά το γεγονός πως την εξανάγκασαν σε πεολειχία είναι βιασμός” εξηγεί ο ίδιος άνθρωπος του περιβάλλοντός της.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν γύρισε πίσω ο φίλος με την αστυνομία, την βρήκε σε άθλια κατάσταση.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που αλλοδαποί επιτίθενται σε νέους στην περιοχή του ΑΠΘ. Απλά, η κοπέλα είχε το κουράγιο να το καταγγείλει στην αστυνομία, όπως επισημαίνουν άτομα που γνωρίζουν το ζευγάρι.

Σε τέτοιου είδους πάρτι, όπως αυτό που έγινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, μαζεύονται αρκετοί αλλοδαποί, που κάνουν διακίνηση ναρκωτικών, ληστεύουν νέους και, όπως λένε φοιτητές, κανείς δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό. “Ευτυχώς που τα παιδιά έζησαν μετά από αυτή την επίθεση” θα πουν στο protothema.gr

Οι τρεις δράστες δύο Σύροι και ένας Αφγανός, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ληστεία, βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση.

cnn.grprotothema.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άνυδροι χειμώνες στη Κρήτη και στο Αιγαίο

Του Γιώργου Ουρανού Οι συνέπειες της μεγάλης μείωσης των  βροχοπτώσεων ...

Περικοπές ενέργειας: Τεράστιο το οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος

Της Βάννας Σφακιανάκη Το καλοκαίρι του 2023 η «Καθημερινή» δημοσίευσε...

Kρήτη: Πού κυμάνθηκαν οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Αύξηση του αριθμού των επιβατών αλλά και μειώσεις στις...