20.8 C
Chania
Monday, May 27, 2024

Τριήμερο βιωματικό σεμινάριο υποκριτικής

Ημερομηνία:

Το θέατρο είναι μια διαδικασία πολύπλοκη, κοινωνική, βαθύτατα παιδευτική που αγγίζει τις αρχέτυπες ανάγκες του ανθρώπου για δράση, παραλλαγή και θέαση του κόσμου. Για να μπορέσουμε να περάσουμε σε μια διαδικασία θεατρικής έκφρασης και ενεργοποίησης πρέπει να έχουμε πετύχει ένα βαθμό ευαισθητοποίησης. Κύρια πηγή ευαισθητοποίησης είναι το σώμα μας. Το σώμα είναι ένα μέσο, ένας αγωγός παραγωγής άπειρων σημείων, πηγή διαλόγου και επικοινωνίας, όργανο κατανόησης των άλλων και του εαυτού μας. Μέσα από μια σειρά τεχνικών και ασκήσεων ενεργοποιούμε τη φαντασία και τα εκφραστικά μας μέσα ενώ μέσα από τεχνικές συγκέντρωσης και χαλάρωσης διοχετεύοντας παράλληλα την εσωτερική ένταση στη δημιουργική διαδικασία επιδιώκουμε την ψυχοσωματική χαλάρωση, την ευεξία σε σώμα, πνεύμα και αισθήσεις. Με αυτόν τον τρόπο η όλη διαδικασία μπορεί να λειτουργήσει άκρως ψυχοθεραπευτικά και να προκαλέσει εσωτερικές εξισορροπήσεις.

Κάποιοι, λοιπόν, από τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούμε είναι: σωματική έκφραση – κινητικές ασκήσεις, εκφραστική κίνηση, αυτοσχεδιασμοί, οπτικοακουστικά ερεθίσματα, δραματοποίηση, παντομίμα, στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, ασκήσεις αναπνοής και χαλάρωσης, ορθοφωνίας, καθοδηγούμενης φαντασίας, αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης.

Το σεμινάριο αποτελεί τη βάση και την εισαγωγή για να ακολουθήσει κάτι πιο εξειδικευμένο και απευθύνεται σε μεγάλο εύρος ενδιαφερομένων.

Οργανώνεται από τον «Πολιτισμικό Νότο» και θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου και θα είναι διάρκειας 15 ωρών (5 ώρες ανά μέρα).

Πληροφορίες – συμμετοχές στο τηλ.: 6974 996 583

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Ελένη Αγγελάκι είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, δασκάλα υποκριτικής. Είναι απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «ΘΥΜΕΛΗ» στη Θεσσαλονίκη. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος σεμιναρίων και έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές παραγωγές και σε ταινία μικρού μήκους. Έχει εργαστεί ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού σε σχολεία καθώς και στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου Πετρούπολης (διδασκαλία υποκριτικής, υποκριτική αρχαίου δράματος, υπεύθυνη θεατρικών ομάδων παίδων, σκηνοθεσία παιδικών παραστάσεων). Έχει, τέλος, συνεργαστεί με το Πολιτιστικό Κέντρο των ΕΛΤΑ (σκηνοθεσία θεατρικών παραστάσεων: «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ι. Καμπανέλη και «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον).

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα πράγμα είναι ασυγχώρητο: Η αναισθησία και η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ τους

Από το fb του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου Αυτές οι δυο...

Εμπρησμός από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στη Λαμία

Επιβεβαιώθηκε η αρχική πεποίθηση των Αρχών ότι η φωτιά που ξέσπασε...

Παναθηναϊκός: Ανεπανάληπτη υποδοχή για τον “επτάστερο” στο ΟΑΚΑ

Από το Βερολίνο στην Αθήνα και από το αεροδρόμιο...