18.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Τριήμερο ιστιοπλοΐας αφιερωμένο στην ιστορική Ένωση Κρήτης – Ελλάδος

Ημερομηνία:

Με την πραγματοποίηση του τριήμερου ιστιοπλοϊκού αγώνα που θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή 29 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων φτάνει στο αποκορύφωμα τις αγωνιστικές του δράσεις, που είναι αφιερωμένες στην επέτειο της συμπλήρωσης ενός αιώνα από την ιστορική Ένωση της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα. Πληρώματα και σκάφη θα τιμήσουν έτσι την επέτειο, με την επωνυμία του αγώνα να είναι «100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – ΕΛΛΑΔΟΣ».
Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα θα πραγματοποιηθούν τρεις διαδρομές inshore, τεσσάρων ν.μ. έκαστη ενώ το Σάββατο η διαδρομή θα είναι Χανιά – Τερσανάς – νησίδα Θοδωρού – Χανιά, απόστασης 14,5 ναυτικών μιλίων. Και, την τελευταία μέρα, η διαδρομή θα είναι Χανιά – νησίδα Θοδωρού – Χανιά, απόστασης 10,5 ναυτικών μιλίων.
Η απονομή των επάθλων έχει προγραμματιστεί μετά το πέρας των αγώνων, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων, στο Νεώριο Μόρο.

Βασίλης Φουντουλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ