19.8 C
Chania
Saturday, October 5, 2024

Τριήμερο συζητήσεων στο κοινωνικό στέκι

Ημερομηνία:

Τριήμερο συζητήσεων διοργανώνει το κοινωνικό στέκι-στέκι μεταναστών, στα Χανιά από σήμερα Παρασκευή έως και τις 9 Φεβρουαρίου, στο χώρο του (Χατζημιχάλη Νταλιάνη 5) με το γενικό τίτλο : ένας άλλος κόσμος είναι εδώ.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων, ομάδων και συνελεύσεων από τα Χανιά, την Κρήτη και την Ελλάδα θα βρεθούν, θα συζητήσουν και θα αναλύσουν την κατάσταση, τις προοπτικές και τις προβληματικές των πιο ελπιδοφόρων αντιστάσεων που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε σαν κοινωνία.

Οι συζητήσεις έχουν κατηγοριοποιηθεί σε τρεις θεματικές που αφορούν στα εγχειρήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, στις μορφές συνεργατικής οργάνωσης της εργασίας και στους αυτοοργανωμένους χώρους/δίκτυα αυτοδιαχείρησης αναγκών.

Πρόγραμμα τριήμερου 7, 8 & 9 Φεβρουαρίου

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

19:30: Αλληλέγγυα εγχειρήματα

•Υποκατάσταση δημόσιων δομών ή αυτοοργάνωση στη βάση των κοινωνικών αναγκών;
•Μαθαίνοντας την αλληλεγγύη
•Χρηματοδότηση εγχειρημάτων
•Πολιτικά προτάγματα

Συμμετέχουν:
Ομάδα Υποστήριξης αστέγων Στεκιού μεταναστών/Μαθήματα Στεκιού Μεταναστών-Αταξηα/Κοινωνικί Ιατρείο-Φαρμακείο Χανίων/Γιατροί του Κόσμου Χανίων/Σχολείο Οδυσσέας/Οδοντιατρείο Σπλάντζιας/Κοινωνική Κουζίνα

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

11:30 : Κολλεκτιβίστικα εγχειρήματα

•Βιωσιμότητα,
•Αυτονομία
•Πολιτικά προτάγματα

Συμμετέχουν:
Terra Verde/Παγκάκι/Εκδόσεις Συναδέλφων/Εκδόσεις Παράξενες Μέρες/Λάδι στα γρανάζια του Κινήματος/ΒιοΜε

19:30 : «Αλληλεγγύη, Αυτοοργάνωση, Αντίσταση»

•Κεντρική συζήτηση με Βιο.Με, Εφημερίδα Συντακτών, Εκδόσεις Συναδέλφων,

Μετά το τέλος της κουβέντας, θα ακολουθήσει
γλέντι και συλλογική κουζίνα

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

17:30: «Αυτοοργανωμενοι Χώροι, Δίκτυα αντίστασης και αυτοδιαχείριση των αναγκών μας»

Συμμετέχουν:
Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών/Κατάληψη Rosa Nera/ΒΑΠΕ/Δίκτυο Ανταλλαγής Χανίων/Δίκτυο Ανταλλαγής Πάτρας/Χωρίς Μεσάζοντες Ρεθύμνου/Συνέλευση Νέας Χώρας/Ηλιόσποροι/Κάτοικοι Σκουριών/ΕΡΑ Χανίων/ΕΡΤ/Πλατφόρμα για την Αυτονομία, Αυτάρκεια, Ισότητα

Το τριήμερο «Ένας άλλος κόσμος είναι εδώ» θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κοινωνικού Στεκιού- Στεκιού Μεταναστών Χανίων, Χ΄΄Μιχάλη Νταλιάνη 5, στην Σπλάντζια.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δικαστικός επιμελητής ξεσήκωσε τους πολιτικούς μηχανικούς των Χανίων

Απερίγραπτες συμπεριφορές βίωσαν σήμερα πολιτικοί μηχανικοί των Χανίων. Σύμφωνα με...