14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Τρομάζει» τις αγορές το φυσικό αέριο: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ η τιμή με άλμα 18%

Ημερομηνία:

Σε συνεχές ράλι βρίσκεται η τιμή του φυσικού αερίου, δημιουργώντας «ρίγη» κυρίως στη Ευρώπη η οποία βλέπει ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας.

«Το σημερινό άλμα των τιμών ενέργειας στην Ευρώπη είναι πραγματικά μοναδικό», σχολίασαν οι αναλυτές της Société Générale, «ποτέ πριν οι τιμές ενέργειας δεν είχαν αυξηθεί τόσο πολύ και τόσο γρήγορα».

Η τιμή του φυσικού αερίου κατέγραψε νέα ιστορικά ρεκόρ σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της ισχυρής ζήτησης καθώς πλησιάζει ο χειμώνας, κυρίως στην Ασία, αλλά επίσης λόγω της περιορισμένης προσφοράς και των χαμηλών αποθεμάτων παγκοσμίως.

Η ευρωπαϊκή τιμή αναφοράς, το ολλανδικό TTF (Title Transfer Facility), κατέγραψε στις 13.10 ώρα Ελλάδας άνοδο 16,36%, στα 135,00 ευρώ η μεγαβατώρα (MWh). Η τιμή του βρετανικού αερίου, με παράδοση τον επόμενο μήνα, κατέγραψε άλμα 18,15%, στις 347,27 πένες ανά θερμική μονάδα.

Οι δύο αγορές κατέγραψαν νωρίτερα κέρδη πάνω από το 25%, και ανήλθαν αντίστοιχα στα 162,12 ευρώ και τις 407,82 πένες, λίγο πριν από τις 11:30 ώρα Ελλάδας, τιμές που αποτελούν ρεκόρ.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ