23.8 C
Chania
Monday, September 30, 2024

Τροπολογία βουλευτών Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της ειδικότητας εκπαιδευτικών ΠΕ 17.13

Ημερομηνία:

Οι βουλευτές Κρήτης Ανδρέας Ξανθός, Κώστας Δερμιτζάκης, Μαρία Διακάκη, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Γιώργος Σταθάκης και ο υπεύθυνος παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, μετά από συνεννόηση με το Τμήμα Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, δεσμεύονται να καταθέσουν τροπολογία στο ν. 4172/2013 στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας που θα εισαχθεί προς συζήτηση.
Με την επικείμενη τροπολογία στο ν. 4172/2013, αφαιρείται η λάθος κατάργηση της ειδικότητας εκπαιδευτικών ΠΕ 17.13 των αποφοίτων του Τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, διότι αφενός οι απόφοιτοι του τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του Τ.Ε.Ι. Κρήτης δεν δίδασκαν ποτέ στα ΕΠΑΛ (στα οποία αφορά ο ν. 4172/2013), αλλά διδάσκουν στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια και αφετέρου η ισχύουσα κατάργηση της ειδικότητας εκπαιδευτικών ΠΕ 17.13, έχει οδηγήσει τους αποφοίτους του τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, να αποκλείονται αναίτια από την συνέχιση του διδακτικού τους έργου και δεν τους επιτρέπεται καν να κάνουν αίτηση πρόσληψης.

Οι απόφοιτοι του τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, είχαν τη δυνατότητα να διδάσκουν σε πρώτη ανάθεση τα μαθήματα της ειδικότητάς τους στα Μουσικά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (π.χ. Εφαρμογές Πληροφορικής στη Μουσική, Επεξεργασία μουσικού κειμένου με Η/Υ, Στοιχειώδεις αρχές ηχοληψίας, Ανάλυση ηχητικών σημάτων με Η/Υ, Πρωτόκολλα Ψηφιακής Μουσικής Επικοινωνίας, Πολυμέσα και Μουσική, Μουσικές Βάσεις Δεδομένων, Εφαρμογές Μουσικού Λογισμικού, Ψυχολογία της Μουσικής-Ψυχοακουστική, Μουσική και Στατιστική, Ανάπτυξη εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον κτλ).

Το προφανές λάθος ενισχύεται από το γεγονός ότι έχει παραμείνει ως ειδικότητα εκπαιδευτικού η ΠΕ 17.14 αποφοίτων από το τμήμα Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων για τα ίδια μαθήματα και με σχεδόν ίδια επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράφουν την τροπολογία, θεωρούν ότι το λάθος αυτό αντίκειται σε κάθε επιστημονική και ακαδημαϊκή δεοντολογία και πρακτική και προτείνουν την τροπολογία για την αποκατάσταση της λαθεμένης κατάργησης της ειδικότητας εκπαιδευτικών ΠΕ 17.13.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πατέρας φέρεται να ασελγούσε στις δύο ανήλικες κόρες του

Νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, στην οποία πατέρας φέρεται να ασελγούσε στις δύο...

Προβλήματα των εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Χανίων: Οι απαντήσεις του Υπουργείου

Η κατάσταση των εξωτερικών φρουρών στις φυλακές Χανίων, που...