14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Τροπολογία-εξπρές μετακυλύει στους καταναλωτές επιβάρυνση για τη ΔΕΗ

Ημερομηνία:

Τροπολογία-εξπρές του ΥΠΕΚΑ επιχειρεί στο παρά πέντε να γλιτώσει τη ΔΕΗ από το να εγγράψει επισφάλειες στον ισολογισμό της που δημοσιεύεται την Παρασκευή, λόγω πιθανών αξιώσεων από καταναλωτές για επιστροφή ποσών που κατέβαλαν ως Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, πρόκειται για τη ρύθμιση που επιχειρεί να τακτοποιήσει το νομικό κενό το οποίο προέκυψε με τις συγκεκριμένες χρεώσεις, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας το οποίο και έκρινε ότι η επιβάρυνση των επιχειρήσεων Energa και Hellas Power με Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) είναι παράνομη, καθώς επιβλήθηκαν για την παροχή ρεύματος στους κατοίκους των νησιών, δηλαδή για περιοχές όπου οι δύο εταιρείες δεν δραστηριοποιούνταν, αφού η συγκεκριμένη αγορά μονοπωλείται από τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τον νέο οικοδομικό κανονισμό, η υποχρέωση πληρωμής των υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας θα «βαρύνει από εδώ και πέρα τον ίδιο τον καταναλωτή και όχι την προμηθεύτρια εταιρεία του», όπως ισχύει σήμερα.

Με άλλη διάταξη της τροπολογίας συμψηφίζονται όλα τα ποσά που έχουν καταβάλει στο παρελθόν οι καταναλωτές με εκείνα που έχουν εισπράξει οι προμηθευτές τους, και εφόσον προκύψει χρεωστικό υπόλοιπο για τον πελάτη, αυτό θα διαγράφεται.

in.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...