Καθημερινή Μαχητική
Εφημερίδα

"google ad"

18.8 C
Chania
Saturday, April 26, 2025

Τροπολογίες βουλευτών ΠΑΣΟΚ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών

Ημερομηνία:

Για στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παροχή διευκολύνσεων σε συνεπείς οφειλέτες Δημοσίου
Τρεις τροπολογίες στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες κατατέθηκαν με πρωτοβουλία της βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη, συνυπογράφει ο βουλευτής Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης. Το σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν στην εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015» θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής μεθαύριο Τετάρτη και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.
Η πρώτη τροπολογία, την οποία συνυπογράφουν 41 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θέτει κανόνες στη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών, καθώς, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, θα μπορεί πλέον να ανατίθεται σε αυτές η ενημέρωση οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι βουλευτές προτείνουν να παρέχεται επαρκής προστασία από τον κίνδυνο καταχρήσεων σε βάρος των προσωπικών δεδομένων των οφειλετών. Η δεύτερη, η οποία συνυπογράφεται από 44 βουλευτές, δίνει τη δυνατότητα χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας σε φυσικά και νομικά πρόσωπα εφόσον προκύπτει ότι το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρεών τους προς το Δημόσιο είναι μικρότερο από το σύνολο των βεβαιωμένων και εκκαθαρισμένων χρηματικών απαιτήσεων τους κατά του Δημοσίου. Με τον τρόπο αυτό, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να συνεχίσουν ομαλά την οικονομική τους δραστηριότητα και φυσικά πρόσωπα μπορούν να διενεργούν απρόσκοπτα τις συναλλαγές τους. Με την τρίτη τροπολογία, που συνυπογράφεται από 41 βουλευτές, παρέχονται διευκολύνσεις για την αποπληρωμή οφειλών προς το δημόσιο και για φορολογούμενους με ενήμερες οφειλές. Συγκεκριμένα, προτείνεται να διπλασιαστεί ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων για την καταβολή των συνολικών οφειλών από φόρους εισοδήματος και φόρο προστιθέμενης αξίας, που αφορούν ρυθμιζόμενες ανέλεγκτες υποθέσεις επιτηδευματιών και ελευθέρων επαγγελματιών. Μέχρι σήμερα παρατηρείται το παράδοξο να παρέχονται κίνητρα για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων χρεών, με αποτέλεσμα οφειλέτες των οποίων οι οφειλές είναι ενήμερες να έχουν κίνητρο να τις καταστήσουν ληξιπρόθεσμες.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η φτώχεια και η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζονται με… ελεημοσύνες και φιλοδωρήματα

Του Γιάννη Μυλόπουλου * Αντιμετωπίζεται η φτώχεια και η ακρίβεια που μαστίζουν...

Πρωτομαγιά: Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

HΠανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ανακοίνωσε πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία...

Ο Πάπας στον παράδεισο, στην κόλαση η Γάζα

Οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων σπεύδουν στην κηδεία του Πάπα...