17.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Τσίπρας από Ηράκλειο: Εμείς θα εγκαινιάσουμε το νέο ΒΟΑΚ την… επόμενη τετραετία

Ημερομηνία:

Σχεδόν 15 μήνες μετά την τελευταία – και προεκλογική – επίσκεψή του στο νησί, ο Αλέξης Τσίπρας πατά και πάλι το χώμα της …εκλογικής του Περιφέρειας (καθώς είναι και βουλευτής Ηρακλείου) .

Τον Πρωθυπουργό, που έφτασε λίγο πριν τις 11.00 στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” συνοδεύουν οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, και Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Η επίσκεψη του κ. Τσίπρα ξεκίνησε με συνάντηση  με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη ενώ θα ακολουθήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Στην συζήτηση με τον κ. Αρναουτάκη ο Πρωθυπουργός στα έργα του ΒΟΑΚ και το αεροδρομίου Καστελίου, επαναλαμβάνοντας την βούλησή της κυβέρνησης να προχωρήσουν με γρηγορότερους ρυθμούς.

Ειδικότερα , όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, δυο μεγάλα έργα θα προχωρήσουν στην Κρήτη, ο Βόρειος Οδικός Άξονας και το Αεροδρόμιο Καστελίου. “Είναι πολιτική βούλησή μας” είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι για τον ΒΟΑΚ, είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ, για να προχωρήσει μια ανταγωνιστική διαδικασία. “Τέλος του 2017 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή για να ξεκινήσει το έργο” είπε ο ίδιος, επισημαίνοντας : Εμεις θα το εγκαινιάσουμε την επόμενη τετραετία”

Για το αεροδρόμιο Καστελίου ανέφερε ότι “δεν είναι πια το γεφύρι της Άρτας και θα προχωρήσει η δεύτερη φάση του δψιαγωνισμού” , η οποία θα τελειώσει το Μάρτιο και το έργο θα “μπει μπροστά” , χαρακτηρίζοντάς το “έργο πνοής για την Κρήτη και όχι μόνο”.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμη, σύσκεψη με αγροτικούς -κτηνοτροφικούς φορείς και ομάδες παραγωγών στις Μοίρες. Στις 7.30 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Atlantis.

Αύριο, Τετάρτη, θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο, και στη συνέχεια θα μεταβεί στον ‘Αγιο Νικόλαο, εκεί όπου θα δει τους παραγωγικούς φορείς του Λασιθίου. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα κλείσει με επίσκεψη στο ελαιουργείο του συνεταιρισμού Κριτσάς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου

10:45 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη

11:15 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό

12:15 Σύσκεψη με αγροτικούς και κτηνοτροφικούς φορείς και ομάδες παραγωγών στις Μοίρες

15:00 Επίσκεψη στη Γέργερη

19:30 Ομιλία του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο (Ξενοδοχείο Ατλαντίς)

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου

09:30 Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ. Ειρηναίο

11:00 Συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς του Λασιθίου, στον Αγ. Νικόλαο

13:15 Επίσκεψη στο Ελαιουργείο του Συνεταιρισμού Κριτσάς

cretalive.gr, candianews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί...

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς...