18.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

Τσίπρας από Κρήτη: Οταν φταρνίζονται οι δανειστές, αρρωσταίνει ο Μητσοτάκης – Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία

Ημερομηνία:

Νέα επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ εξαπέλυσε από την Κρήτη ο Πρωθυπουργός υποστηρίζοντας ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης συντάσσεται με τους δανειστές.

Ταυτόχρονα, ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της απόφασή του να επιμείνει στην τακτική του διαμοιρασμού του περισσεύματος σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Μιλώντας σε αγρότες στη Μεσαρά της Κρήτης, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Παρά τις πιέσεις, παρά τις αντίξοες συνθήκες στον ευρωπαϊκό και διεθνή καταμερισμό, ιδίως στον ευρωπαϊκό, παρά και τις πιέσεις της αντιπολίτευσης, που κοιτά μην τυχόν και στεναχωρηθούν οι δανειστές μας – και όταν αυτοί φτερνίζονται, εδώ κρυολογούν – εμείς είμαστε αποφασισμένοι ό,τι περίσσευμα υπάρχει από αυτή τη σκληρή δημοσιονομική προσπάθεια που κάνουμε το τελευταίο διάστημα, να δίδεται κατά προτεραιότητα σε αυτούς που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης τα προηγούμενα χρόνια».

Εν τω μεταξύ, στις 7 ξεκίνησε η ομιλία του στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Παρακολουθήστε ζωντανά πατώντας εδώ:

Απόσπασμα από την ομιλία:

Το διάστημα 2010–14, σχεδόν το 25% του ΑΕΠ της χώρας καταστράφηκε. Οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου εγκλωβίστηκαν στην ύφεση.  Δεν θα σηκώσουμε στις πλάτες μας πολιτικά αδιέξοδα, εσωτερικές αντιπαραθέσεις, νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές αγκυλώσεις άλλων. Σε όλη αυτήν την περίοδο που είμαστε κυβέρνηση, κινηθήκαμε σε μια σταθερή δέσμευση: Την υπεράσπιση των πιο αδύναμων. Αυτή η κυβέρνηση, είναι αποφασισμένη να εδραιώσει καθεστώς πλήρους διαφάνειας σε κάθε πτυχή της οικονομικής & κοινωνικής ζωής του τόπου. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου όπου καθοριστικό ρόλο μπορεί & πρέπει να παίξει ο πρωτογενής τομέας. Η δική μας φιλοδοξία είναι, οι δυνατότητες του τόπου να μετασχηματίζονται σε ευημερία & προκοπή για τους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία. Προχωράμε τον σχεδιασμό μας αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο εργαλείο, με πιο βασικό από όλα, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.  Το πρόγραμμα αυτό θα κινητοποιήσει συνολικούς πόρους της τάξης των 6 δισ. ευρώ.  Κεντρικός μας στόχος να ξαναστήσουμε την ύπαιθρο στα πόδια της, με την Κρήτη σε πρωτοποριακή θέση στο αγροδιατροφικό σύμπλεγμα της χώρας. Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς για το κεντρικό αναπτυξιακό έργο του νησιού, τον Β.Ο.Α.Κ.  Σύντομα θα ανακοινωθεί η χρηματοδότηση από την Ε.Τ.Επ. & οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γ.Γ. Υποδομών προωθούν ταχύτατα τη στρατηγική μελέτη.  Προχωράει ένα άλλο έργο υποδομής,το διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι. Η κατασκευή & λειτουργία του θα δώσει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στο νησί. Το έργο του δικτύου ύδρευσης είναι δρομολογημένο. Είναι απόλυτα κατανοητή η μεγάλη σημασία που έχει για τους κατοίκους του Ηρακλείου. Προχωρήσαμε στην παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στον Δήμο, προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα η ανάπλαση.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ