17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση με τους εταίρους

Ημερομηνία:

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους εταίρους, η επιτυχής κατάληξη της οποίας θα ωφελήσει και τα δύο μέρη». Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα από την Λευκωσία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι «είναι ώριμη και αναγκαία η αντικατάσταση της Τρόικα και στο βαθμό που τελικά επιβεβαιωθεί η σχετική συζήτηση, θα είναι ένα θετικό βήμα για την Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο είπε: «Δεν είναι τυχαίο που επέλεξα το πρώτο επίσημο ταξίδι ως πρωθυπουργού να γίνει στην Κύπρο. Μας δένει η κοινή λαμπρή ιστορία, αλλά και ένα ελπιδοφόρο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη βαθύτατη ικανοποίησή του για την παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού στη Λευκωσία σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, ευχόμενος κάθε επιτυχία στον νέο πρωθυπουργό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, με τη σειρά του,  είπε ότι οι δύο χώρες παρά τα οικονομικά προβλήματα, παραμένουν πυλώνες σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή. «Θα υποστηρίξουμε σθεναρά τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας ότι οι συνομιλίες επιβεβαίωσαν τη συναντίληψη Αθήνας-Λευκωσίας στο εθνικό θέμα.

Την ίδια στιγμή, ως το «πιο ενδιαφέρον γεγονός» παρουσιάζει, με δημοσίευμά της, η εφημερίδα Wall Street Journal την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και κυρίως την επαφή που θα έχει με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ήδη από την Κυριακή, δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου εμφάνιζαν τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να είναι διατεθειμένος να καταργήσει την Τρόικα, υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα δεσμευθεί, ώστε να τηρήσει μέχρι κεραίας τις συμφωνίες της Ελλάδας για την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται επίσης αυτή την εβδομάδα, όπως σημειώνεται, να μεταβεί στη Ρώμη και το Παρίσι, όπου θα παρουσιάσει τα επιχειρήματά του κατά της λιτότητας και «είναι πιθανό να κερδίσει συμπάθεια» στις θέσεις του από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, «το Βερολίνο δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, να έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα (των επισκέψεων) του» και όπως επισημαίνεται, εάν δεν γίνει αυτό (επίσκεψη στο Βερολίνο), μια πρώτη συνάντηση μεταξύ της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ και του Α. Τσίπρα «φαίνεται πιθανή κατά τη διάρκεια της άτυπης συνόδου κορυφής της ΕΕ, στις 12 Φεβρουαρίου» και ότι «πρέπει να είναι ενδιαφέρουσα».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...