21.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Τσίπρας: Διαρκής παραβίαση του Συντάγματος κατ’ εντολή τρόικας

Ημερομηνία:

Για παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του Συντάγματος σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων τα τρία τελευταία χρόνια του Μνημονίου, έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζο. Αργότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Ελένη Ράικου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες διερεύνησης των υποθέσεων διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Βολές από το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα.
«Τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μια παρατεταμένη και διαρκής παραβίαση του συντάγματος σχετικά με την διαδικασία λήψης αποφάσεων με την δικαιολογία των εκτάκτων συνθηκών τις οποίες βιώνει η χώρα, όμως αυτό συνιστά στο βαθμό που γίνεται κατ’ εντολή της τρόικας, παραβίαση του σκληρού πυρήνα της κυριαρχίας της χώρας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηστή του με τον πρόεδρο του ΣτΕ.
Υπογράμμισε την αμέριστη εμπιστοσύνη του στους θεσμούς, «η ορθή λειτουργία των οποίων μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην διαπραγμάτευση με τους εταίρους στον βαθμό που αυτοί αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος».
Ο Αλ. Τσίπρας, που επισκέφθηκε τον πρόεδρο του ΣτΕ συνοδευόμενος από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Σταύρο Κοντονή, ανέφερε επίσης ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει απερίσπαστα και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις να αφεθεί να επιτελεί το έργο της.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σωτήρης Ρίζος, δήλωσε ότι «εξηγήσαμε στον κ. Τσίπρα την μεγάλη πίεση που δέχεται το δικαστήριο τόσο από μια εκτεταμένη και ασταθή νομοθεσία, όσο και από τις δυσμενείς πραγματικά συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, γεγονότα που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την άνετη ερμηνεία και εφαρμογή του Συντάγματος».
Στη συνάντηση με την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς παρίσταντο όλοι οι εισαγγελείς που διερευνούν τις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος: Πόπη Παπανδρέου, Αντώνης Ελευθεριάνος και Ι. Σέβης, καθώς και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Μανώλης Ρασιδάκης.
Λίγο μετά τη συνάντησή του με την Ελ. Ράικου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Όποιος έκλεψε δημόσιο χρήμα να το επιστρέψει. Η προσπάθεια των εισαγγελέων είναι προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου βίου. Κάθαρση και τιμωρία».

ΠΑΣΟΚ: «Περίεργη θεσμικά η συνάντηση του Α. Τσίπρα»
«Περίεργη θεσμικά η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΣτΕ και κατά μείζονα λόγο η συνάντηση με την εισαγγελέα κ. Ράϊκου», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του.
«Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να αρνηθούν μια συνάντηση που ζητείται, το θέμα είναι γιατί επιδιώκεται από τον κ. Τσίπρα η δημιουργία εντυπώσεων που δυσκολεύουν το έργο της Δικαιοσύνης», προστίθεται. «Οι θεσμικοί παράγοντες της πολιτείας είθισται να συναντώνται με τους προέδρους των ανώτερων δικαστηρίων και τον Εισαγγελέα του ΑΠ εν σώματι καθώς και με τις διοικήσεις των δικαστικών ενώσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...