14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Τσίπρας: Εντολή συμφωνίας, όχι ρήξης – Στο τραπέζι το χρέος – Σύγκληση συμβουλίου αρχηγών

Ημερομηνία:

Ο Τσίπρας (και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) έχει αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα και τώρα ζητά Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για αύριο το πρωί. Τίποτα όμως από αυτά δε θα είχε γίνει εφικτό δίχως τους πολύχρονους αγώνες του ελληνικού λαού. Με τελευταίο μεγάλο αγώνα αυτόν που έδωσε έως το σημερινό δημοψήφισμα.

«Αποδείξαμε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίσατε από αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι ένα» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε επίσης και τους χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες που βγήκαν στους δρόμους και στήριξαν τη χώρα μας.

Η δήλωση:

Σήμερα δεν έχουμε νικητές και ηττημένους. Μαζί γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του τόπου

Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε. Είμαστε όλοι ένα και χρέος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο για να ξεπεράσουμε την κρίση με συνοχή, σταθερότητα και εθνική ενότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους Ευρωπαίους πολίτες που έδειξαν την αλληλεγγύη τους.

Έχω πλήρη συνείδηση πως η εντολή που παίρνω δεν είναι εντολή ρήξης, αλλά εντολή συμφωνίας για απεγκλωβισμό από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν δίκαιες λύσεις, αρκεί να το θέλουν και οι δύο πλευρές.

Ο λαός σήμερα απάντησε στο σωστό ερώτημα. Δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Αυτό το ερώτημα πρέπει να φύγει για πάντα. Είπαμε ότι θέλουμε την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Άμεση προτεραιότητα μας είναι η αποκατάσταση της τραπεζικής σταθερότητας. Η ΕΚΤ κατανοεί την ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης.

Θέλουμε αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις για τη μεταφορά των βαρών από τους αδύναμους στους ισχυρούς με αναπτυξιακές επενδύσεις σε συνεργασία με την Ευρ. Επιτροπή. Βάζουμε στο τραπέζι επίσημα και το θέμα του χρέους έχοντας μαζί μας την έκθεση του ΔΝΤ που ζητά το ίδιο με εμάς.

Τούτη την ώρα θέλουμε ενότητα και συνοχή, ομοψυχία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αύριο το πρωί θα ζητήσω σύγκλιση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...