Αν αισθανόμαστε για κάτι περήφανοι είναι γιατί στις 26 Γενάρη οι πολίτες αυτου του τόπου ανάσαναν. Γέμισαν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητα από το τί ψήφισαν. Επέστρεψε η αξιοπρέπεια και η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Αισθανόμαστε περήφανοι γιατι πλέον στον τόπο μας δεν κυριαρχεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα. Η κυυέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της. Κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα παρουσιάσει τον δικό της άξονα για έξοδο από την κρίση. Όλοι και όλες σε αυτόν τόν τόπο ξέρουν ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που θα κάνει πράξη αυτό που λέει, αυτό που επιβάλλει η ιστορία και οι παραδόσεις του τόπου.

Ο πρωθυπουργός διαμήνυσε ότι «η Ελληνική Δημοκρατία δεν πια αποδέκτης εντολών, και μάλιστα μέσω ηλεκτρονικής αλληλγοραφίας. Η Ελλάδα έχει πλέον τη δική της φωνή, τη δική της διαπραγματευτική ισχύ. Χρειάστεηκε μόλις μια βδομάδα νεου τρόπου διακυβέρνησης και καταφέραμε να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη».

«Για να αποδομηθεί το ευρωπαϊκό κατεστημένο που θέλει περισσότερη λιτότητα και λιγότερη δημοκρατία» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «στις 26 Γενάρη πήραμε καθαρή εντολή να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία δεμσευτήκαμε και μας ψήφισε ο ελληνικός λαός. Η ελληνική κυβέρνηση έρχται να αποκαταστήσει την αναγκαία ισορροπία στην Ευρώπη. Δεν είναι η απειλή, είναι η ελπιδα για τις αναγκαίες αλλαγές στην Ευρώπη» και τόνισε:

Εργαστήκαμε σκληρά από την πρώτη κι όλας μέρα, αποδείξαμε πως ήμασταν έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε τη μεγάλη ευθύνη που μας έδωσε ο λαός. Συγκροτήσαμε κυβέρνηση χωρίς να χάσουμε λεπτό, κάναμε πράξη την δέσμευση για πιο συνεργατική κυβερνητική δομή με 10 μόνο υπουργεία. Κάναμε σε μια μέρα αυτό που 30 χρονια υπόσχονταν και δεν το εκάναν πράξη. Η αποφασιστικότητα αφορά και στην ανάγκη να αλλαξουμε τη δημόσια διοίκηση, να την κάνουμε συνεργατική, λειτουργική, ανταποδοτική στον πολίτη.

«Ελλάδα και Κύπρος έχουν τεράστια γεωπολιτική σημασία» τόνισε στη συνέχεια ο Αλ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για υψηλό επίπεδο συνεννόησης Αθήνας Λευκωσίας, με στόχο βιώσιμη λύση για το Κυπριακό.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «υπήρξε στην Ελλάδα για τέσσερα χρόνια μια απόλυτη αποτυχία. Μια απόλυτη κατάρρευση. Η Ελλάδα, όμως, δεν είναι πια ο μίζερος εταίρος που ακούει διδαχές για να κάνει τα μαθήματά της. Έχει τη δική της φωνή, έχει πλέον προτάσεις. Τις καταθέσαμε τεκμηριωμένα και με αξιοπιστία. Περιμένουμε προτάσεις και από τους εταίρους. Πριμένουμε με ενδιαφέρον τις προτάσεις της Γερμανίας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν ακούσαμε κάτι συγκεκριμένο».

Με πληροφορίες από newpost.gr