Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Θα συμμαχίσουμε και με την Εκκλησία για να αλλάξει η κυβέρνηση

Υπέρ μιας μεγάλης συμμαχίας με τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, πέρα από τη συμφωνία ή όχι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας.Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σε εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη συμμαχίας ακόμη και με δυνάμεις που τους χωρίζουν μεγάλες διαφορές. «Ακόμα και με την Εκκλησία πρέπει να συμμαχήσουμε», ανέφερε ενδεικτικά.

Οπως είπε, δεν έρχεται να διχάσει τους Ελληνες σε αριστερούς και δεξιούς, γιατί αν ιδιωτικοποιηθεί το νερό, τότε πρόσβαση σε αυτό δεν θα έχουν και οι δεξιοί και οι αριστεροί. Και αύριο τα σπίτια τους θα τους πάρουν οι τραπεζίτες και όχι οι αριστεροί, όπως έλεγαν κάποτε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, λέγοντας ότι φοβούνται περισσότερο από τον Αντώνη Σαμαρά μη τυχόν και πέσει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, σε αυτόν το «φόβο» απέδωσε το γεγονός ότι κάνουν «υποχωρήσεις» απέναντι στη ΝΔ παρά το γεγονός ότι διαφωνούν σε μια σειρά ζητήματα, όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Ακούω τους δύο εκ των τριών της συγκυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο να λένε πως διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Με αστερίσκο όμως. “Δεν θα ρίξουμε και την κυβέρνηση για την ΕΥΑΘ”. Ε, λοιπόν, ναι, για την υπόθεση του νερού, για την δημόσια υγεία και το φυσικό περιβάλλον, για τον φυσικό πλούτο της χώρας, την ρίχνεις την κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: iefimerida.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ιδρυτική διακήρυξη της Πρωτοβουλίας Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικής ΒΑΠΕ

Σφακιανοί προχώρησαν στη δημιουργία πρωτοβουλίας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννήτριων. Στην ιδρυτική διακήρυξη της η Πρωτοβουλία…

7 mins ago

3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: Προφεστιβαλική εκδήλωση στα Χανιά, με τον Γάλλο συγγραφέα Καρύλ Φερέ

Προφεστιβαλική εκδήλωση στα Χανιά με τον Γάλλο συγγραφέα Καρύλ Φερέ Την Πέμπτη 23/5/2024, στις 20:30,…

7 mins ago

Πολυεπίπεδη αναβάθμιση του Αμερικανονατοϊκού προμαχώνα: Προχωράνε οι εργασίες στη Σούδα

Αμερικανοί, κυβέρνηση και αστικά κόμματα επιταχύνουν την αναβάθμιση των υποδομών στο ευρωατλαντικό τους προπύργιο στη…

14 mins ago

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

4 hours ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

4 hours ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

4 hours ago

This website uses cookies.